Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mondanátok véleményt a Wattpad...

Mondanátok véleményt a Wattpados történetemről?

Figyelt kérdés

Egy Magyarországon játszódó romantikus regény, fantasy elemekkel fűszerezve.

Ez a második regényem, bármilyen véleményt szívesen fogadok itt is vagy Wattpadon is. :)

[link]

2022. nov. 4. 17:40
 1/1 Laylah ***** válasza:
100%

Az első fejezetet elolvastam, meg az összefoglalót, ami alapján ez egy sokadik disztópikus tiniregény, de úgy sejtem, nem az irodalmi Nobelre pályázol. :)

Helyesírásilag kitűnő. Történetvezetésben sem rossz, bár néhol kicsit elnagyoltnak éreztem, máshol pedig túl részletesnek, de ez csak néhány helyen fordult elő, szóval semmi egetverően nagy probléma. Ami kicsit zavart már, hogy sokszor modorosan fogalmazol (ami nekem is hibám), felesleges visszautalásokkal tűzdeled tele az írást, pl. a hazaéréskor Márk két hetes előrejelző filozofálásában kb. 2 mondattal előtte írtad le, hogy két hét, aztán újra pár sorral lejjebb, hogy két hét, ilyesmik. Valamint mivel a célközönséged leginkább tini, max. fiatal felnőtt, érdemesebb lenne a szofisztikáltabb megfogalmazásokat ritkítani.

Pl. ez a mondat: "A srác hamarosan meg is érkezett céljához, és a kaputelefonon a megfelelő számokat megnyomva rögtön hívást is kezdeményezett." Elég lenne annyi, hogy megérkezett a házhoz, hiszen tudjuk, hogy hová indult. A "megfelelő számok" már eléggé erőltetetten hat, elég annyi, hogy beütötte a kapukódot, esetleg hozzáteheted, hogy már szinte reflexből tette, ha utalni szeretnél a gyakoriságra. A célkorosztályod pedig nem fogalmaz úgy, hogy "hívást is kezdeményezett" (vagy épp "kimondta a verdiktet"), helyette lehetne olyasmi, hogy szinte azonnal ki is csöngött.

Ami még zavaró, hogy néhol helytelen szavakat használsz. Pl. az elején, mikor a fiúk beszélgetnek, azt írod, "Ádám kacarászott egyet". Egyet nem tudunk kacarászni, mivel maga az ige egy hosszabb ideje tartó, ismétlődő cselekvést fejez ki. Kacagni tudunk egyszer, ha sokszor kacagunk, az a kacarászás. Hasonlóképpen a végén, mikor Laura "viháncolva" mondja, hogy nem háziasszony típus. A viháncolás is ismétlődő cselekvést fejez ki, annak is az idegesítő változatát.

Összességében annyit tanácsolnék, hogy vedd lazábbra a szöveget. Ne csak a fiúk párbeszéde legyen az, hanem a te elbeszéléseid is.

Sok sikert a továbbiakban, szerintem elolvasom még a másik két részt is azért. :)

2022. nov. 4. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!