Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Írnátok véleményt a wattpadon...

Írnátok véleményt a wattpadon lézengő történetemről?

Figyelt kérdés

A helyzet (ami senkit sem érdekel, de leírom), hogy eddig nem nagyon írtam le komolyabban az ötleteim, mivel szinte minden második percben egy újabb személy élete lebegett a szemem előtt, aminek a leírása és a címe volt csak meg, plusz unalmamban szerkesztgettem a borítókat ezekhez, és ennyi. Ahogyan mondják: "Ne a borítóról ítélj meg egy könyvet", na de mi van, ha csak az van? :D

A lényeg a lényeg, hogy az egyik ötletemnél lehorgonyoztam, és mivel fejben megvan már minden csattanó, illetve a végkimenetel, megpróbálom megvalósítani. Eddig egy egészen pozitív visszajelzést kaptam, plusz egy barátom támogatását, aki szerint van benne kreativitás, és jó, hogy az írásra is ráhangolódok, nem csak a borítózgatásra.

A történet még az elején tart, talán kicsit gyorsnak tűnhet a tempó, mivel a lényeget szeretném majd inkább kiemelni, és majd ott lelassítani. A szóismétlésen gondolkoztam még, hogy az lehet hiba. Ha valami olyan van, amire pedig úgy látszik, hogy ne lenne válasz, az valószínűleg a sztori végefelé fog kiderülni, mert szeretném, ha összefutnának a szálak, és nem csak egy egyenesen haladna végig.

Azért szeretnék itt is kritikát, véleményt kérni, mert magamban nyilván ezt nem tudom reálisan értékelni, mert vagy alábecsülöm, vagy pedig nagyon felé. Egy barát pedig "jóindulat köddel" a szeme előtt is támogathat, ez sem a legbiztosabb véleményforrás. Ezen az oldalon már olvastam igen részletes tanácsokat, őszinte, és olykor kegyetlen kritikákat, amit én is elfogadnék. Azt hiszem. Aztán lehet elvonulok elásni magam, annyira pocsék az egész, egy külső szemlélő szerint :D

(A történetet a fantasy kategóriába raktam, de nyugodtan javítsatok ki, ha valahova máshova kellene)

Mindenesetre itt a link, köszönöm, hogyha valaki időt szán rá (mégha csak azt az egy percet is, amíg megnyitja, majd egyből bezárja, mert bleh :D) :

[link]

2019. márc. 26. 19:29
 1/5 csatrad ***** válasza:
100%

egy fontos kerdes, a leirasod szerint a sztori meg nincs kesz, es az irasi stilusodat kell kritizalnunk?

Ha a storyt is kene, akkor mar kesz az egesz? Mert nem ugy hangzik, hogy igen.

Ha storyt is kell kritizalni, akkor le kell irnod legalabb egy teljes vonalat egy karakternek.

2019. márc. 26. 19:58
 2/5 A kérdező kommentje:
Az írási stílusommal kapcsolatban várnék véleményt, mivel a sztori még az elején tart, annyi viszont már szerintem kint van, hogy meg lehessen ítélni. A továbbiakhoz tanácsokat, illetve olyan kritikákat kérnék, amire a későbbiekben figyelnem kéne, hogy olvashatóbb legyen.
2019. márc. 26. 20:16
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon jó, nem sablon és még helyesen is van írva. Szerintem jóval a wattpad színvonal felett van a történet.
2019. márc. 26. 22:41
 4/5 anonim válasza:

Jól írsz, viszonylag helyesen (azért érdemes lenne még átnézni), de a központozáson még dolgoznod kell. A történet érdekesnek tűnik, habár helyenként kissé kusza (nem egyértelmű, hogy mi, kinek a szemszögéből van, kiről van szó). A külső leírását pedig ne sűrítsd bele rögtön a legelejébe, például az olvasónak nem fontos tudnia, hogy valakinek szőke-egyenes-alján felgöndörödő-vállig érő haja van (ez csak egy példa)- ez lényegtelen, senkit nem érdekel. Érdemes inkább szép lassan adagolni az infókat és ez a többi dologra is igaz: egyszerre csak néhány dolgot említs meg, lassan adagolj, különben vízszintesről függőleges olvasásba megyek át.

Nem igazán tudom belőni a kort és az időt, de inkább scifinek tűnik.

Mindent összevetve jó indítás, csak így tovább. :)

2019. márc. 31. 18:57
 5/5 A kérdező kommentje:

(Nem tudom itt hogyan lehet úgy köszönni, hogy az ne nézzen ki idiótán, szóvak csak "szia":D)

Igeeen, eléggé mániám ez a külső leírása dolog, mert ha előttem ott van a szereplő, akkor elkezdek mindent leírni róla, ne kérdezd miért, tudom, hogy senkit sem érdekel, hogy mondjuk van egy anyajegy a füle mögött :D

Meg hát igen, amikor újraolvastam nekem is feltűnt ez a hirtelen mélyvízbe dobás, de gondoltam ezt így itt hagyom, és később lelassítok (újabb érdekes logikát láthatunk)

Át szoktam nézni, de én akárhányszor ellenőrzöm, mindig újabb és újabb hibákat találok benne, amiket addig valamiért észre sem vettem, és ezt szerintem hetekig tudnám játszani magammal. Meg mindig újra szeretném fogalmazni. Illetve ide sorolhatóak az elírások, amiket automatikusan kijavít a szemem, ezért átugrom őket, és csak sokkal utána veszem észre, hogy már késznek nyilvánítottam.

Megpróbálok figyelni a tanácsaidra, bár nem tudom mennyire fog sikerülni, mert akárhányszor próbálok változtatni, mindig ugyan oda lyukadok ki.

A kategóriát is leválthatom, mondom, hogy ezt nem nagyon szoktam tudni betájolni. :D

Az időt, hogy mikor játszódik, azért felejtettem el bele írni, mert úgy gondoltam, hogy napjainkban, egy párhuzamos idősíkban, egy kitalált helyen, amibe nem lehet belekötni semmi olyat, hogy "ez itt nem így működik". (Ez nem tudom milyen kifogás volt)

Köszönöm, hogy leírtad a véleményed, az építő kritika egy idegentől jobban helyreteszi az embert, mint egy ismerős véleménye :)

2019. márc. 31. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!