Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A Goriot apóról és az általa...

A Goriot apóról és az általa ábrázolt világról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Az előkelő körökről beszélek, arról, hogy milyen "iszonyatos fájdalmakat" élnek át szerelmeik elvesztése által. Annyira gyalázatos és hitvány az egész, és ők a társadalom színe-java. A kicsinyes szerelmi ügyeikkel, a léhaságukkal és semmittevésükkel olyanok, mint a gyerekek. A két Goriot lányról nem is beszélve, akik az apjukat éheztetik, és ehhez erkölcsi alapot hazudnak maguknak. Értem én , hogy a lelketlenség egy lehetséges út, de akkor legyenek következetesek benne. Balzac gondolom ironikus hangvétellel írta azokat az érzelgős, mély érzelmeket közvetítő jeleneteket, mert nem lehet komolyan venni őket. Vautrin volt az egyedüli értékes ember, mondjuk pszichó volt, szóval a manipulációja hatása alatt állok én is. 17 f

2022. szept. 1. 09:44
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Igazából Balzac korképet festett. Kicsit sem ironizált.

Régen tényleg ilyenek voltak a nemesek és a gazdag polgárok.

2022. szept. 1. 10:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!