Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Oktató jellegű könyvek?

Oktató jellegű könyvek?

Figyelt kérdés

Tudnátok nekem javasolni, olyasmi könyveket, amik fejlesztenek szellemi, lelki szinten. Amiről úgy gondoljátok, ha elolvasom, több leszek vele, máshogy fogok szemlélni egyes dolgokat.

Nem igazán szoktam olvasni, viszont a napokban elolvastam egy light novelt. (Japán regény)

A címe Three Days of Happiness.

Lényegében egy velem egy idős srácról szól (20), aki eladja a hátralevő életét. Tulajdonképpen a novella megtanít arra, hogy hogyan értékeld az életed, miért fontos mindennél jobban az életed, és ahogy alakítod. Nagyon pozitív hatással volt rám, és egyben 5-6 óra alatt ki is olvastam azonnal, úgy beszippantott.

Éppen ezért szeretnék még hasonló könyveket olvasni, bármit szívesen fogadok, amit csak ajánlotok.

2022. máj. 6. 16:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
63%

Az első nem poénból ajánlotta azt szerintem. Márészt még mindig nem érted, hogy mit mondok, mert buta vagy.

Ha én nem vagyok zsidó, akkor ne olvassam el Anne Frank könyvét, mert nem konkrétan az történik velem, mint vele? (Mondjuk nem valószínű, hogy tudod, kiről beszélek. De mindegy.)

Te csak abból tudsz tanulni, ami konkrétan pont téged ír le? Simán lehet, hogy Szabó Győző könyvében találnál olyan gondolatokat, amik relevánsak a te helyzetedben is. Pl. Milyen traumák és gondok miatt lett drogos? Hogy lehet azokat nem egészségesen és egészségesen kezelni? Mi a különbség?

Vagy nálad az empáti csak saját magad klónjaira terjed ki? Értelmes.

De nyilván én vagyok a bolond. Hülyegyerek.

2022. máj. 8. 11:52
 12/27 A kérdező kommentje:
Az utsó mondatoddal egyetértek. Ha nem érted a kérdésem, inkább ne válaszolj. A folyamat előítéletes hülyeségeiddel már rég leírtalak.
2022. máj. 8. 13:11
 13/27 anonim ***** válasza:
81%
Persze kérdező csak te vagy helikopter..
2022. máj. 8. 20:22
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, tényleg keress oktató jellegű könyveket, mert nagyon rád fér. lehet hogy valamelyik elviselhető ember csinál abból a taplóból aki jelenleg vagy. A light novelled meg minden, csak nem oktató jellegű...
2022. máj. 8. 20:57
 15/27 anonim ***** válasza:

OLvasd el a teljes nagy Robinsont pl . [link]

Ez nem a butitott(közismert) változat, ebből fogsz tanulni is..

2022. máj. 8. 21:09
 16/27 A kérdező kommentje:
Már olvastam. Egyik kedvenc regényem.
2022. máj. 8. 21:11
 17/27 A kérdező kommentje:
14es, te vagy a tapló, képtelen vagy egy normális könyvet ajánlani, helyette taplózgatsz.
2022. máj. 8. 21:13
 18/27 anonim ***** válasza:
2022. máj. 8. 21:21
 19/27 anonim ***** válasza:

Ha már az anime szóba jött. Mindenképpen csak olvasnál elgondolkodtató könyveket? Nem akarsz egy komyoly animét látni?

Esküszöm, hogy nem hülyéskedéből írom.

2022. máj. 8. 21:38
 20/27 A kérdező kommentje:

18-as, köszönöm!

19-es, írhatsz egy-kettőt ha gondolod, és talán ránézek. De nem tetszenek bennük a rajzok. Tehát nagyon jónak kell lennie a történetnek :D

2022. máj. 8. 21:53
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!