Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Oktató jellegű könyvek?

Oktató jellegű könyvek?

Figyelt kérdés

Tudnátok nekem javasolni, olyasmi könyveket, amik fejlesztenek szellemi, lelki szinten. Amiről úgy gondoljátok, ha elolvasom, több leszek vele, máshogy fogok szemlélni egyes dolgokat.

Nem igazán szoktam olvasni, viszont a napokban elolvastam egy light novelt. (Japán regény)

A címe Three Days of Happiness.

Lényegében egy velem egy idős srácról szól (20), aki eladja a hátralevő életét. Tulajdonképpen a novella megtanít arra, hogy hogyan értékeld az életed, miért fontos mindennél jobban az életed, és ahogy alakítod. Nagyon pozitív hatással volt rám, és egyben 5-6 óra alatt ki is olvastam azonnal, úgy beszippantott.

Éppen ezért szeretnék még hasonló könyveket olvasni, bármit szívesen fogadok, amit csak ajánlotok.

2022. máj. 6. 16:44
1 2 3
 1/27 anonim válasza:
88%
Tudom ajánlani Szabó Győzőtől a Toxikomát. A könyv az író jópár évét írja le, amikor rászokott a drogra, és hogy késöbb hogyan szokott le róla. Szerintem nagyon jó kis könyv, de fent van elvileg filmben is :)
2022. máj. 6. 18:29
 2/27 A kérdező kommentje:
Nem tudom eldönteni, hogy ezt viccnek szántad e. Mindenesetre köszi, de ez a téma nem izgat. Drogosból nem drogossá válni nem valami motiváló. Kb olyan, mintha nulláról indulnál. Nem ilyesmire gondoltam.
2022. máj. 6. 18:59
 3/27 anonim ***** válasza:
Kajtár Márton: Változatok négy elemre
2022. máj. 7. 02:19
 4/27 A kérdező kommentje:

Annyira viccesek vagytok. Már bánom, hogy kiírtam a kérdést.

Gyökerek.

2022. máj. 7. 08:57
 5/27 anonim ***** válasza:
92%

Figyelj, itt nem a válaszolókkal van a gond. Mi nem tudhatjuk, hogy rád mi lesz nagy hatással.

Rengeteg könyv van, aminek van valami mondanivalója. Az nem "oktató jellegű", te csak simán nem tudod kifejezni magad. Nem vagy tisztában a szavak jelentésével!

Másrészt mi a baj az első válaszával? Szerinted nem lehet tanulni semmit más tapasztalataiból, ha te nem konkrétan drogos vagy? Ez megint olyan dolog, hogy okosnak akarsz tűnni, de borzasztóan nem az vagy.

Neked valami szájbarágós, szirupos vacak kell, ami konkrétan megmondja neked, hogy mit gondolj.

2022. máj. 7. 11:14
 6/27 A kérdező kommentje:
Te bolond vagy? Az első poénból ajanlott egy könyvet, hogy hogyan gyere le a drogról, a masodik meg egy kicseszett kémia könyvet.
2022. máj. 7. 12:36
 7/27 anonim ***** válasza:
54%

Várkonyi Andrea: És ezt lehet?

Avram Latosca: Hogyan legyél tökéletes?

2022. máj. 7. 12:38
 8/27 anonim ***** válasza:
46%

látszik hogy tápos animés vagy..

Az első egy tök jó könyv. rengeteget lehet belőle tanulni. de proli vagy az látszik.

2022. máj. 7. 19:50
 9/27 anonim ***** válasza:
82%
A kémiás könyv is nagyon jó. Nem szimpla tankönyv, hanem laikusnak is könnyű értelmeznie, annak ellenére, hogy tudományos jellegű.
2022. máj. 7. 19:52
 10/27 A kérdező kommentje:
Nem láttam még egy animét se. Látszik, hogy egy barom vagy :"D
2022. máj. 7. 21:00
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!