Akik adtak már ki könyvet, azok hogyan csinálták? Magánkiadáson keresztül jelentették meg, kiadó által sikerült intézni, vagy megnyert pályázat által lett biztosítva a megjelenés?
Nézz körül itt is:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=k%C3%B6nyvk..
Számtalan hasonló kérdés volt, nem egyszer könyvkiadással foglalkozó is válaszolt ezen a felületen.
Magánban adattam ki. Előtte jelentkeztem novellaíró pályázatra, helyezést nem értem el, de a kötetbe az én novellám is bekerült, így bátorodtam fel.
Beküldtem, mondtak árajánlatot, szerződést aláírtunk, 2 részletben kifizettem, korrektúráztak (ami a legelső könyvnél elég macerás volt, mivel nagyon ragaszkodtam az én szövegemhez), tördeltek, nyomtattak.
A fogadtatás szerencsére nem olyan volt, amire számítottam, féltem, hogy majd jól beégek vele, de szerencsére senki sem vette. Mindenki gratulált, meg mondta, hogy majd el akarja olvasni, de ezeknek a 10%-a vette is meg a könyvesboltban vagy tőlem a könyvet. Ez jó érzés volt, mert nem kellett ezen izgulnom, hogy ki mit szól majd.
4 könyv után hagytam abba, mert a 4. könyvnél volt egy incidens, ami nagyon mély nyomot hagyott bennem egyrészt és kioltotta ennem az írás iránti szenvedélyt. Nem tudok írni már, ha le is ülnék gondolkodni, csak üresen állna ott a word dokumentum.
Másrészt azt vettem észre, hogy az írással csak magányo lettem. Maga a folyamat időigényes, kiadás eőtt és során is, így a főállás mellett ezzel foglalkozva minden időm elment, és ezt az időt mind egyedül töltöttem (Home office, utána meg az írás) és a 4. könyvnél már azt vettem észre, hogy éhezek a társasg után, lényegében ez szülte a konfliktust is, ami egy idegösszeroppanáshoz vezetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!