Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Valaki tud nekem témát adni...

Valaki tud nekem témát adni novella, elbeszélés, történet írásához?

Figyelt kérdés

Mármint, hogy nem egy teljes témát (pl. Menj el a munkahelyedre, de elrabolnak, de pali segít és megmenekülsz), hanem egy(-két) szó (Pali megment), mondat (pl. Pali pont a legjobbkor érkezett)

Kösziiiii

2022. jan. 19. 21:53
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Igen, a végére oda akartam írni, hogy: "Tudom, hogy valahol el kell kezdeni" de aztán elmaradt
2022. jan. 20. 20:32
 12/15 anonim ***** válasza:
65%

Először is válassz műfajt.

Mit írnál szívesen? Krimit? Romantikust? Fantasyt? Szürreális mesét? Történelmit?

Azt írj ami motivál, ami megmozgat.

2022. jan. 21. 21:20
 13/15 A kérdező kommentje:

Fantasyt, (romantikusat,) szerelmit, szürreálisat nem.

Szeretnék a földön maradni. Emellett semmi 18+ jelenet (nem feltétlen szex), hasonló. Csak valami ami mindenkinek jó lehet (8-999 évesig)

2022. jan. 21. 22:21
 14/15 anonim ***** válasza:
69%

Azért meg kell találnod az célközönségedet, egy 20 éves meg egy 45 éves mást szeret. Ne akarj túl nagyot harapni...

Szerelmi novella esetén a karaktereket kell kidolgozni, hogy mit szeretnek egymásban, hogy miért nem jönnek össze azonnal.

Fantasyban a világot kell felépíteni, pl van-e mágia, milyen politikai rendszer van, gazdaságilag ki hogyan áll, miből élnek, kinek mi a viszonya a másik fajjal, mi a mágia ára, van-e technológia stb.

És ismerned kell a kliséket, a műfajokban, mi az amit nem akarsz még egyszer megismételni.

2022. jan. 21. 22:44
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Reggel siettem a pékhez, hogy vegyek egy frissen sült kakaóscsigát. Azonban az odafelé vezető úton átsétált előttem egy fekete macska, majd megállt és egyenesen rám nézett. Furcsa színű szemei voltak, de nem foglalkoztam vele. Éhes voltam mert még nem reggeliztem. Ám a fekete macska a pékségig követtett, majd beállt mögém a sorba, és kert egy.....
2022. jan. 21. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!