Azt szeretnénk megtudni, hogy Gárdonyinak ebben a bűnügyi történetében ki küldhette a temetésre a legnagyobb koszorút?
Tehát ez volna a krimi történet, Boldog halál szekere: [link]
És itt lehet olvasni is: [link]
A legeleje hiányzik a felolvasásból, azt szimplán át kell ugrani, illetve később egy másik rész sem szerepel, de ez nem érinti a lényeget, hogy ki is küldhette a legnagyobb koszorút a Kalló Józsi bácsi temetésére (vélhetően az, aki megtalálta végül a palackot a vízben - szerintünk legalábbis, de más is elképzelhető).
Végigolvastam a történetet. Lehet hogy az küldte, akinek udvarolni szeretett volna, de nem volt hozzá bátorsága. A nők észreveszik azt, ha valaki komolyan érdeklődik irántuk, még ha ezt nem is mondja ki az illető. Mivelhogy a történet szerint tehetős is volt, könnyen elképzelhető, hogy ő küldte a koszorút.
Idézek:
- Nem rajtam múlott, - mondok, - hanem hogy gazdag vót a lány. Szólani se mertem vóna a szüleinek.
- Hát a leány hozzá ment vóna bátyámhoz?
- Azt gondolnám, hogy hozzám jött vóna.
- Hát nem kérdezte?
- Nem én. Nem beszéltem én ővele se egy szót se.
- Szép vót?
- Igen szép vót, igen gyönyörüséges szép tekintetü leányzó vót. Még most se csunya az, pedig már ráncos mint az aszalt körte.
- Hát itt él Gyöngyösön?
- Itt. Találkozok is vele néha. Köszönök is neki. Fogadja is.
- Hát most már mégis beszél vele?
- Nem én, most se. Csak épp hogy köszönök neki. De azért ahogy rám tekint, látom, hogy tudja: ki vagyok.
ohh, köszönjük, erre nem is gondoltunk
vajon ez fikciós elbeszélés, vagy megtörtént esemény?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!