Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Könyvmolyok, ti jártatok már...

Könyvmolyok, ti jártatok már úgy, hogy egyszerűen nem tudtok végig olvasni egy könyvet?

Figyelt kérdés

Én pontosan így vagyok most.

Egy ideje olvasom már az Erin Watt - Royal család sorozatot, az 5. kötetben megakadtam. Kb a felénél tartok a könyvnek, és egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy elolvassam már 1 hete. Zavart ez az olvasási válság, ezért elővettem egy másik könyvet, amit imádtam első alkalommal is és most is. Azt be is fejeztem, de a Royal családhoz egyszerűen nem tudok visszatérni, pedig nagyon szeretném idén még befejezni ezt a sorozatot, de nem megy... Az első 3 kötete letehetetlen volt számomra, a 3.5 is elég jó volt, de most nem megy a folytatás.

E-könyvet szoktam olvasni, én drive-ban gyűjtöm a könyveket és mappáról-mappára helyezgetem a könyveket, attól függően, hogy "Olvasandó" vagy "Olvastam".

Mit ajánlanátok? Ti mindig minden könyvet befejeztek?

2021. dec. 31. 18:19
A kérdező szavazást indított:
Mindig minden könyvet befejezek, lényegtelen, hogy tetszik vagy nem.
Nem fejezek be minden könyvet, csak azt, amelyik le tud kötni.
45 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Fú, én is így voltam a vámpír naplók c sorozattal... Valszeg soha nem fogom befejzni... 🤔

Boldog Új évet kívánok 🎉 🍾

2021. dec. 31. 18:42
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan könyvek amiket nem fejezek be, akkor is ha az alapanyag nagyon tetszik. Trónok harca könyvek az egyik kedvenceim, de a tűz és vér... Be sem fejeztem
2021. dec. 31. 18:53
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon kevés olyan könyv volt amit nem fejeztem be - ehhez nagyon rossznak kell lennie.

A Zabhegyezőt tettem le, az annyira unalmas és érdektelen volt, hogy képtelen voltam végigolvasni. A Szilmariloknak 3x kezdtem neki, de nem sikerült túljutni az elején a "telefonkönyvön". Meg Ursula K. LeGuinnak volt egy könyve amit azért hagytam abba mert annyira gyötrelmesen pocsék volt a fordítás - pedig szeretem a könyveit nagyon.

Viszont van pár olyan könyv is amit többször is végigolvastam. Pl a Dűne, a Sógun, a Ragyogás, a Gyűrűk Ura, vagy a Neurománc.

2021. dec. 31. 19:37
 4/14 anonim ***** válasza:
85%

Olyan volt már, hogy nagyon nehezen olvastam el, de eddig mindet befejeztem.

Ellenkező esetben ott maradna bennem az a "befejezetlenség" érzés, ami miatt frusztrált leszek, de ez kb mindennel így van, amit félbehagyok.

2021. dec. 31. 19:42
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat és a szavazatokat!

Én is úgy érzek pont, mint a #4-es kommentelő, mert nem szeretek semmit sem félbe hagyni, de néha vannak olyan dolgok, főleg néhány könyv, amit képtelen vagyok befejezni... Másnem, bele teszem egy "Befejezetlen" mappába, legalább kicsit nyugodtabb vagyok, mert sem "Olvasandó", sem "Olvastam"...

A Vámpírnaplókkal én is ugyanúgy vagyok, mint az #1. kommentelő. Kb a 6. kötetig jutottam, addig tetszett meg úgy ahogy érdekelt is, de azt is képtelen vagyok tovább olvasni...

Boldog Új Évet mindenkinek!

2021. dec. 31. 21:40
 6/14 anonim ***** válasza:
77%

Nagyon nem szeretek könyvet befejezetlenül hagyni, ahhoz borzasztónak kell lenni. Nagy ritkán még olyan is van, mint mondjuk az Antikrisztus, hogy olvastam valamennyit, aztán elolvastam egy másik könyvet, megint ezt olvastam, megint másik könyvet, de végül meglett, és talán meg is értettem, miről szól... De azért általában nem olvasok addig mást, ameddig be nem fejeztem valamit. 7 éves koromtól falom a könyveket, másodikos koromban már ilyesmiket olvastam, mint a Winnetou-tetralógia. Most 51 vagyok, szóval igen sok könyv volt már a kezemben, de szerintem még nem volt 10, amit nem fejeztem be.

Az első A kis herceg volt, teljesen magam alatt voltam, hogy miért nem tudom elolvasni, mikor ezt annyian szeretik, de hát annyira blőd volt, hogy már gyerekként is nagyon zavart. Utána még többször nekifogtam, még felnőttként is, de egyszer se sikerült átrágni magam.

Ami még most eszembe jut, az Konrád György valamelyik könyve, a millió oda nem illő művészkedős jelzős szerkezete miatt.

2022. jan. 1. 08:52
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem élvezek egy könyvet, és valószínűleg nem is fog javulni, akkor abbahagyom.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz könyveket olvasson az ember.

2022. jan. 1. 14:52
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, ámen. :)

Ha nem tetszik, nem élvezem és nem érzem, hogy még ha javul is, az "megmenti" az egészet, akkor vége. Annyi olyan jó könyv van, aminek még neki sem tudtam állni, nem vesztegetem a drága időmet vacakokra.

2022. jan. 1. 16:28
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Volt már, hogy rettenetesen kínlódtam, hogy végig tudjam olvasni a könyvet. John Connolly: A fekete angyal című könyve volt az egyik ilyen. Már nem is emlékszem mennyi ideig olvastam. Bennem van a "muszáj elovasni" érzés, még akkor is, ha szörnyű a könyv. Ráadásul én valamiért nem is tudok új könyvbe kezdeni, amíg az épp aktuális nincs kiolvasva.....
2022. jan. 2. 08:12
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Volt igen, pedig nagy moly vagyok 45 éve. Még most sem adom fel, rá fogom majd venni magam, de nekem Marqueztől egyik sem jött be annyira, hogy be tudjam fejezni. Van egy ilyen "illenehogytetsszen" kattanásom, de eddig ez nem vált be. Időhiány miatt volt biztos, amit nem fejeztem be, de azok restanciák, nem pedig olyan, amit nem is szándékozom elolvasni. Általában már belelapozásnál látom, hogy bejön-e. De egyetértek 7-essel, túl rövid ahhoz az élet hogy uncsi könyvre pazaroljam és ahhoz túl sok izgalmas van, hogy önbüntető legyek. :D
2022. jan. 2. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!