Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Vélemény, kritika? A húgom...

Vélemény, kritika? A húgom írta. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
[link]

2021. dec. 28. 03:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Kezdőtől nem rossz, de azért alapvető, kezdő íróra jellemző hibák vannak benne. Pl. túl sok a leírás. Nem kell mindent az olvasó szájába rágni, és pláne nem jó, ha az egyik szereplő olyanokat közöl a másikkal, amiket az már tud (pl. leírja a tájat, ami mellett elhaladtak).

Rögtön itt van az eleje: „A vad tavaszi viharok után gyönyörő május jött. A vastag, sárga avar alól, melyet csak itt-ott szakítottak meg üde zöld pázsitfoltok, illatozó virágok dugták ki fejüket. Bimbók és virágok hintáztak a fákról lógó buja liánfüzéreken is, melyek kerté varázsolták a vadont, és megtöltötték édes illatukkal az óriás tölgyek és fenyők által beboltozott erdei szentélyt.” Ez milyen éghajlaton van? Ezen a bolygón én nem nagyon tudok olyan helyről, ahol tölgy- és fenyőerdőkben virágzó liánok nőnek, abban se vagyok biztos, hogy liánnak van illatos virága, bár az lehet.

A prédikáló fazon neve Maston vagy Rowson? Mind a kettő vezetéknévnek tűnik, persze lehet az egyik keresztnév, csak kicsit bezavar.

Szürke-fekete csíkos vérebet se láttam még őszintén szólva.

A szereplők ábrázolása zötyög egy kicsit: tudjuk, hogy keményfiúkról van szó, akiknek volt már összeütközésük a törvénnyel, és simán kinyírnák az indiánt, ebbe nekem valahogy nem illik bele a „jó reggelt, uraim, ne haragudjanak, hogy várniuk kellett rám”, meg a „javaslom, hogy késedelem nélkül lássunk hozzá és határozzunk abban az ügyben, amiért voltaképpen idejöttünk”, még jó, hogy azt nem mondják, hogy „foganatosítsuk a terv végrehajtását”, amikor kiderül, hogy lótolvajlást terveznek... Jó író nem attól lesz valaki, hogy elegáns szavakat használ, hanem attól, hogy eltalálja a szereplők stílusát, ez pl. hivatali dolgozókhoz illene, nem vadnyugati banditákhoz.

Egyébként ígéretesnek tűnik, messze jobb a helyesírás, mint az átlag wattpados sztorié, a történet izgalmasnak ígérkezik, szóval nem lesz ez rossz, csak kezdő hibák vannak benne.

2021. dec. 30. 22:23
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
10es,ha Wordből másold ki a szöveget, vagy telefonon írsz, akkor lehet gondolatjelet tenni. Munka miatt hétköznapokon csak telefonról tudok írni (Persze Google Docsba, nem egyenesen Wattpadra, hogy aztán eltűnjön a sztori egy szokásos hiba miatt), de ha beillesztem, vagy szerkesztek ott valamit, akkor engedi kitenni, bár nincs sok különbség írás módban.
2022. jan. 7. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!