Vélemény, kritika? A húgom írta. Mit gondoltok?
-Most is inkább arról gondoskodnátok, - felelte Maston orrhangon - bár egyáltalán nincs rendjén, hogy kényszerítő szükség nélkül még az Istennek szentelt napon is az erdőt cserkészitek, és leterítitek az erdő békés vadjait.
Itt nem érem direkt akasztottad-e meg a mondatot vagy csak elfelejtetted befejezni? Így kezdődik most inkább arról gondoskodnátok majd egy szót sem írsz arról, hogy akkor most miről is gobdoskodna.
Nincsenek helyesírási hibák?
Akkor tessék megnézni a hatodik szót. Lehet félregépelés, de akkor is hiba.
Az első kötőjelnél (ami gondolatjelnek kellene lenni, mert párbeszéd) kimaradt a szóköz. De még ezek előtt is vannak vesszőhibák jócskán. Valószínűleg múlt időben íródott ez a kis szösszenet, de találtam benne jelen időt is.
"-Most is inkább arról gondoskodnátok, - felelte Maston orrhangon - bár egyáltalán nincs rendjén, hogy kényszerítő szükség nélkül még az Istennek szentelt napon is az erdőt cserkészitek, és leterítitek az erdő békés vadjait."
Ámbár megfejtettem, hogy mit takar a párbeszéd első része, de arra még mindig nem jöttem rá, miért lett folytatva. Kezdjük ott, hogy a vesszőt nem oda kell rakni. "-Most is inkább arról gondoskodnátok - felelte Maston orrhangon -, bár egyáltalán..." - így a helyes. Szerintem nyugodtan abba is lehetett volna hagyni, vagyis egy pontocskát kell rakni az orrhangon után.
Nem tudom eldönteni, hogy elgépelés miatt hibásak a párbeszédek, vagy tényleg nem tudja, hogyan kell írni. Néhol jó, néhol nem. De az utolsó bekezdés arra enged következtetni, hogy nem. Érdekelne, hogy mikor szakadt félbe a párbeszéd. Félreértés ne essék, tudom, csak jelezve nem lett.
Egy részről elég merész kijelentés, hogy nincsnek benne helyesírási hibák. Más részről abban egyet kell értenem, hogy szép megfogalmazás, de cselekmény szinte semmi. Szerintem egy prológusnak elmenne. A fülszövegen pedig van mit javítani. Egy fül szövegnek az a lényge, hogy bevonzza az olvasokat, hogy elolvassák, tudják röviden miről fog szólni a történet, de lenyen ott az a nyitott kérdés. Mint olvasot engem nem fogod meg ez az érzés főleg, hogy ott szerepel a címben az első kötet.
Belenéztem a másodikba is, cselekmény még mindig nincs, valami már igazán történhetne. Esetleg egy-egy fejezet lehetne hosszabb, ha már ennyi időhúzó szöveg van benne, de ne legyenek teljes fejezetek amiben... hm, pénzt akarnak? Isznak?
Wattpadhoz képest jó a helyesírás, a másodikban a felőllem szùrt szemet, elütés is akad, de az átlag feltörekvőkhöz képest teljesen jó, hogy nincs minden mondatban 3 hiba.
Pozitív, hogy nem naplószerű E/1-ben íródott és nem a reggel felkeltem, suliba mentem típusú könyv.
Wattpadon az írásnál elég szegényes a formázás, lehet egyáltalán gondolatjelet csinálni?
Azt hiszem, a párbeszédes részeknél én is szoktam hibázni és vesszőhibáim is vannak, de én se vagyok magyartanár és csak a magam szórakoztatása miatt írok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!