Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mennyit lehet keresni egy...

Mennyit lehet keresni egy könyvvel?

Figyelt kérdés
van itt olyan, akinek egy könyvkiadó kiadta a könyvét? mekkora gázsit kaptatok?
2021. dec. 4. 10:17
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha „gázsit” kapsz, az nagyon (értsd: NAGYON) alacsony lesz.

A 8-10%-ot akkor kapsz, ha nagyon (értsd: NAGYON) népszerű író vagy, de ebből sem fogsz meggazdagodni. (Magyarországon.)

Jelenleg 5-6 író lehet az országban, akik kényelmesen megélnek az írásból.

2021. dec. 4. 11:16
 2/8 A kérdező kommentje:
mondjuk zusammen fél millát lehet keresni vele?
2021. dec. 4. 11:34
 3/8 anonim ***** válasza:

A könyvek átlagára 3500 Ft körül mozog (vagy egy kicsit feljebb), az eladott példányszám (nem egy év alatt!) – ez megint műfajtól függ erősen – 1500 darab.

Számolgass.

2021. dec. 4. 11:52
 4/8 A kérdező kommentje:

nem éri meg, tudom

a hülye várkonyi andinak megérte, 5 ezerért árulják

és rohadjon meg, h. milliárdosként ennyit elkér erre a szarra.

2021. dec. 4. 12:18
 5/8 anonim ***** válasza:
Várkonyi Andi se a könyvével marad/lesz gazdag, csak az influenszereknél van ilyen könyvíró fétis, amit ő is megél most. De mindegyik ad ki ilyen szarokat amúgy és ugyanúgy méregdrágán. Régebben az az Avram Latosca vagy mi az isten a neve is és a fele könyv még üres is volt. xD
2021. dec. 4. 12:49
 6/8 anonim ***** válasza:
*8-10%-ot akkor kapsz/fogsz kapni
2021. dec. 4. 13:12
 7/8 b1812567 ***** válasza:

Fél milliót? :D

Első könyves szerzőként jóval kisebb honorra érdemes számítani.

És magyar piacon csak nagyon kevés szerző él meg az írásból.

Várkonyi, meg a többi, máshonnan ismert ember egészen más téma, az ő könyveik nem önmagukban kelendőek, hanem a név miatt.

Nem mellesleg, nagyon sok, celeb neve alatt futó könyvet nem ők maguk írnak meg.

2021. dec. 5. 19:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Most Te nem a kiadót kérdezed tudom, de azért arra is válaszonék.

A veszteségtől kezdve (még a könyv legyártásának az ára sem jön be) - a csillagos ég a határ. Ez a sikertől, és a marketingtől függ.

A könyv írója (akire Te kiíváncs vagy):

A 0-tól, szinte a csillagos ég. Van ahol a kiadás jogáért egy összegben fizetnek... akkor van egy fix bevétele az írónak, ée annyi. De ennek mértéke is egyedi. Nyilván egy sokadik, gyagyi ponyvaregény, egy még ismeretlen szerzőtől... nem fog sokat kapni. De mondjuk a Gyűrük ura írójának nyiélán nem kis pénzeket ajánlanak. Van ahol az eladott példányszám alapján kap. És van ahol a kettőt vegyesen alkalmazzák. Egy kis alap+eladás alapján.

De már olyat is olvastam, hogy abszolút ismeretlen szerzők ingyen is odaadják a jogot a kiadónak, mert ezen nekik az lesz a "nyereség" hogy megismerik legalább mint írót. És nyilván majd a következő könyveiből lesz kézzel fogható haszon. Egyébként mikor a bolt párom egy műszaki könyvekkel foglalkozó könyvkiadónál dolgozott, akkor azt modnta ha írnék valami jó IT tartalmút, ami persze jó is. El tudja talán intézni hogy kiadják, igaz én nem kapnék semmit. De legalább lenne egy kiadott könyvem... csak úgy presztizsből. Nem éltem vele, mert nem volt erre ennyi időm, még ha meg is tudtam volna írni.

De hogy egy szerző mennyit kaphat? A Harry Potter szerzője kő gazdag lett belőle. Szóval nem lehet általánosat mondani.

Szerintem aki csak Magyarországra ír, az nem sokat keres. Erre is igaz, hogy a nemzetközi térbe kilépve lehet igazán nagyot szakítani, ha több országban is megjelenik a könyved.

2021. dec. 11. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!