Írók! Magánkiadással kapcsolatos van egy kisebb problémám, pedig a könyvvel készen vagyok. A könyv terjesztése?
Tehát írtam egy könyvet, tördelve van, meg minden, ezzel mind végeztem, borító is van hozzá, ki van találva a méret, szóval tényleg mindennel megvagyok. De a kiadással nem. Olyan érzésem volt a médiát olvasva, mintha mindenki ordított volna velem, hogy válasszam a magánkiadást, és a kiadók áraival, pontosabban azzal amivel nyerhetnék pénzt... A magánkiadást választanám.
A probléma csupán az, hogy utánaolvastam angolul, magyarul a nyomtatás menetének, meg minden, azonban a könyv tényleges kiadását és publikálását az olvasókhoz... Arról nem találtam semmit. Fogalmam sincs, hogy ez miként működik a gyakorlatban, fel kell hívnom egy interneten talált telefonszámmal a könyvesboltot, aki berakja az online áruházába, vagy, miként működik ez? A probléma gyökere ténylegesen onnan adódik, hogy semmilyen tippem nincs. Tehát ki írom ide, gyakori kérdésekre, hátha van itt egy író aki magánkiadással adta ki könyvét hátha elmesélné az ő tapasztalatát és lenne legalább valami információm erről. Köszönöm szépen, már előre is.
Hát igen, magánkiadás esetén neked kell "eladnod" a könyvet. Nem csak a vevőknek, hanem pl könyvesboltoknak is. Nagyobb hálózatok ha szóba is állnak veled, akkor is minimum 500-1000 darab könyvet kell bevinni. Ezt előre meg kell finanszírozni.
Lehet hogy inkább másik úton kellene elindulni, nem a könyvesboltok felé. Online marketinggel, egy jó weblappal tudod értékesíteni magad is. Neked kell eldönteni, hogy a kezdésbe mekkora összeget tudsz beletenni (akár marketing, akár előre x darab könyv nyomtatása).
Ha érdekelne, hogy menne az online folyamat, akkor keress meg nyugodtan privátban.
Nemtudok érdemben hozzászólni, de kedves kérdező, ha megvannak az ügyesbajos dolgaid, megdobnál kérlek egy címmel, hogy tudjam mit keressek?
Ha regényről van szó, akkor szinte mindegy mi, mindenevő vagyok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!