Ha van kisebb gyereked (12 év alatt), milyen típusú könyveket szeret olvasni? Címek is jöhetnek!
Fiúk akció-fantasy-scifi
Lányok romantikus-dráma-barátság
Persze ez egy elég erős általánosítás, mert pl pont ismerek egy 11 éves lányt aki oda van az akciófilmekért, de kb így tudnám elmondani
Én Thomas Brezina könyveit szerettem nagyon ennyi idősen, főleg a Kincskereső hármasikreket. Nanny McPhee, Harisnyás Pippi, Fairy Oak, Amanda X.
Itt is választanod kell egy zsánert, és ahogy a felnőttek közt is, itt is megoszlik, hogy egyesek a krimit szeretik, mások a fantasy. A lényeg az mindegyiknél, hogy megfelelő mennyiségben adagold az információt, ne nyújtsd el nagyon a történetet, ne legyen túl sok mellékszál (persze valamennyi kell itt is), legyen humoros és ami a legfőbb: a gyerekek érezzék azt, hogy felnőttként kezeled őket.
Én kicsiként Egy ropi naplóját, Egy zizi naplóját, Holly Web kutyás-cicás könyveit, meg a már említett Thomas Brezina és Tea Stilton könyveket szerettem. A tíz éves kishúgom a Bors Bori könyvekért van odáig, amik nyomozós könyvek, tele vicces rajzokkal.
De ezt nem lehet bekategorizálni, ígyis, úgyis lesz olyan, akinek tetszik, és olyan is, akinek nem. A fő, hogy élvezd az írás (és az illusztrálást, amennyiben ezt is te csinálod).
Azt viszont tapasztalatból tudom, hogy azokat a könyveket, amelyekben sok vicces, egyedi rajz van, sokkal jobban szeretik az ilyen tíz év körüli gyerekek, mint például a már említett Bors Boriban. De ugyanilyen a Rosszcsont ikrek sorozat, a Papír Yoda, és az Egy ropi naplója. Szóval érdemes erre odafigyelni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!