Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen pszichológia témájú...

Milyen pszichológia témájú könyvvel érdemes kezdeni?

Figyelt kérdés

Szeretnék az alapokkal kezdeni, és tényleg tanulni ebben a témában. (Tehát nem ilyen önmagváltó könyvet keresek, hanem olyat, ami egy teljesen kezdő ember számára is érthető, és ami segít neki picit jobban megérteni a témát.)

A Pszichológia ​mindenkinek c. könyvvel szemezek, de vegyes véleményeket olvastam róla.

2020. aug. 1. 10:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Pedig a pszichológia mindenkinek c. könyvsorozat jó. Az van benne amit egyetemen tényleg tanultunk pszichológiából, csak emészthetőbb formában előadva. Ha valami komolyabbat akarsz, akkor Atkinson - Pszichológia.
2020. aug. 1. 11:22
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó, hogy komolyabbat szeretnék, csak néztem az értékeléseket, és ott megosztó dolgokat írtak. Magam részéről valószínűleg egy könnyebben emészthető könyvvel kezdenék. Ha jól értem, akkor egy kezdőnek nehezebb (esetleg kifejezetten nehéz?) lehet az Atkinson félét megérteni? Csak mert arról jobbakat írtak, így már el is kezdtem megrendelni. ^^'
2020. aug. 1. 11:32
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nos, én pszichológus vagyok. Mindkettőt olvastam. Én a mindennapi pszichológiát ajánlanám. De te tudod.
2020. aug. 1. 11:35
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2020. aug. 1. 11:37
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológus hallgató vagyok, és a Pszichológia nagykönyve (HVG) nekem azért tetszett, mert bár röviden ír egy-egy elméletalkotóról, mégis nagyon érthetően, felesleges bonyolítások nélkül foglalja össze az adott elméletek lényegét. Mikor a nagy tanulásban már elveszek, mindig előveszem, beleolvasok és kicsit tisztább lesz a kép, újra látom a lényeget az adott témában. A legtöbb fontos emberke benne van, így ha valamelyik irányzat megtetszik neked, ez alapján talán könnyebb is még többet utánaolvasni.
2020. aug. 1. 22:49
 6/6 A kérdező kommentje:
De jó, köszönöm :)
2020. aug. 4. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!