Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit tegyek, hogy ne veszítsem...

Mit tegyek, hogy ne veszítsem el a motivációmat?

Figyelt kérdés

Elkezdtem írni egy könyvet (csak így magamnak, nem tervezem kiadatni, talán felteszem majd Wattpadra), csak az a baj, hogy nagyon hamar el tudom veszíteni a motivációm. Pedig nagyon élvezem az írást, csak hamar abba hagyom, ha úgy érzem, hogy nem elég jó történet.

Esetleg bárkinek van valami tippje?

2021. nov. 13. 13:57
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Bontsd fel kisebb projectekre, és találj ki valami jutalmat, és jelölj ki egy író időt.

Írd le pár mondatban, hogy a fejezetben mi fog történni, ki hova megy, mit mond, mi viszi előre a történetet, emeli a tétet és mi az ami miatt az olvasó kíváncsi a következő részre.

pl

1. fejezet, Béla és Juci találnak egy hullát a nappalijukban. Ez a történés.

Juci retteg, hogy őket is meg fogják ölni, míg Béla attól fél, hogy sötét előélete miatt rá fogják kenni a dolgot.

Nagy nehezen Juci hívja a rendőrt, de a rendőrben Béla felismeri a gyerekkori haverját, akivel pitiáner bűnt követtek el tinédzserként, de nem kapták el őket.

A rendőr megdenyegeti Bélát- cliffhanger.

Heti 600 szót írsz, mondjuk minden kedd este, az is jó, de lehet ez 5000 szó, mondjuk kéthetente egy napon.

A lényeg, hogy ne legyen túl nagy cucc megugorni, de azért elég legyen, hogy elkapjon a flow.

Segíthet keresni valami zenét, amire ha írsz, hangulatba hoz, és találni valami olyan nyugodt sarkot ahol nem zavarnak.

2021. nov. 13. 16:46
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
szia, velem is ez volt, én azt csináltam, hogy próbálatam minél érdekesebre írni, vicesebre jobra, és utána vártam 2 hónapot bele se néztem, aztán elolvastam, olyan jókat nevette rajta, olyan jól szórakoztam, hogy úgy éreztem muszály folytatnom
2021. nov. 13. 19:15
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha felteszed Wattpadra, akkor gondolhatsz arra, hogy van, akit érdekel, és ő(k) csalódott(ak) lesz(nek) ha nem folytatod.
2021. dec. 26. 15:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!