Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Valaki ráismer erre a könyvre?

Valaki ráismer erre a könyvre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már nagyon régóta keresek egy könyvet, amit még jó pár évvel ezelőtt olvastam. Kétszer is kivettem a könyvtárból, de sem a címére, sem az író nevére nem emlékszem egy hangyányit sem. A borítóján egy vörös hajú lány állt háttal és azt hiszem hamuszürke színű volt maga a könyv. Műfajilag történelmi-romantikus regénynek mondanám.

A történet nagy vonalakban (neveket szintén nem tudok xd):

Főszereplőnk az említett vörös hajú lány Írországban él. Arra emlékszem, hogy a történet elején egy dombról gurul le a barátnőivel játékként. egy nemes pedig arra járva aprót kínál neki, ha megint legurul (lol). Szóval házasodni készül, de a vőlegénynek (vagy férjnek nem vagyok benne biztos) be kell vonulnia. A lány otthon vár, majd úgy dönt utánaered, a haját levágja és férfinak öltözve beáll ő is katonának. Nagyon homályos az egész, de kiderül hogy a férj közben újraházasodott, a történet végén pedig a főszereplőnk valamelyik felettesével jön össze. Gyerekük nem lehet, mert a nőnek valamilyen csatában egy golyó eltalálta a méhét.

Valami ilyesmi volt, de a veleje totál kiesett és nagyon el szeretném megint olvasni de egyszerűen nem találom, kerestem már mindenhol. Nagyon hálás lennék, ha valaki tudná miről beszéltem xd

#romantikus történelmi regény #vörös hajú főszereplő
2021. okt. 24. 20:46
 1/2 A kérdező kommentje:
Zseniális módon kihagytam a részletet, hogy a könyvtárban az ifjúsági regények között találtam rá, de ez jó 3-4 évvel ezelőtt volt :P
2021. okt. 24. 20:53
 2/2 anonim válasza:
Rebel angels - Libba Bray talán. Én nem olvastam, de amit leírtál az alapján én erre következtetek. Még egy kicsit kutakodok, ha találok egyéb említésre méltót, jelentkezek.
2022. febr. 24. 17:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!