Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen dolgokat utáltok...

Milyen dolgokat utáltok fantasy könyvekben?

Figyelt kérdés
Nem feltétlenül idegesítő klisék, akár személyes vélemény is jöhet

2021. aug. 20. 21:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Rowling azt akarta elérni Potter szemüvegével, hogy a szemüveges gyerekek is könnyebben elfogadják magukat meg egymást, ami nemes cél, csak tényleg nem gondolta át, hogy ez logikátlan egy fantasy környezetben, ahol egy varázsige rendbehozná a szemét. Legalább valami magyarázatot kitalálhatott volna hozzá.
2021. aug. 26. 18:16
 12/18 anonim ***** válasza:
46%

#11, na ez az, olvastam én már olyan varázsvilágot, ahol nem lehet varázslattal hozzáérni az arc bármilyen részletéhez, mert az arc és a lelked között olyan összefüggés van, hogyha az egyiket megkutyuljuk, a másik is tönkrevágódik...ott megnyugtató válasz volt, miért van mindenkinek valami nyavajája.

ezt amúgy gondoltam kölyökként is, hogy miattunk szemüvegesek miatt írta, de aki kiskölyökként szemüveget hord, az tudja, hogy harry a legelső könyvbe belehalt volna, mert legkésőbb amikor belekeveredik a futónövénybe a pincében, elejti a szemüvegét, nem lát többé és meghal. (és a második részben a szemüvege túl koszos ahhoz, hogy lássa hol kéne harcolnia a kígyóval, a harmadikban folyamatosan tiszta pára, és nem lát ki rajta, mert a dementorok hideget csinálnak... engem valódi szemüvegesként nem motivált, csak kiidegelt XD

2021. aug. 26. 20:37
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát lehet, hogy annyira nem szar a látása, hogy egyáltalán ne lásson nélküle, nekem pl. most -4 dioptria és ez elég rossz, de pl. szakadékba azért nem esnék miatta, amíg meg csak -1,5 volt, addig annyi, hogy a táblát nem láttam a suliban, amúgy nem volt gáz.
2021. aug. 27. 01:30
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Én azt utálom, mikor az író írás közben találja ki a világát, illetve nem használja ki azt. Sokszor ebből nem lesz gond, de olyan logikai buktatókat eredményezhet, hogy ihaj!

Például a Harry Potter 4. részében találkozunk az igazságszérummal, amivel amúgy az összes halálfalót, vagy annak tűnőt ki lehetett volna kérdezni, és nem okoztak volna olyan hatalmas problémákat, mint a Napló elrejtése egy kislány táskájába, vagy felfedhették volna Barty Kupor titkát is.

2021. szept. 3. 18:48
 15/18 anonim ***** válasza:
83%

Az idegesít még halálra, amikor valaki önjelölt vezető lesz. Ilyenkor mindig azt hiszik a karakterek, hogy minden szír-szart nekik kell megoldási, minden teher az ő vállukat nyomja, és nélkülük nem mozog a történet. Ilyenkor gyakran annyira túlbuzgóvá válnak a karakterek hogy szívem szerint el sem olvasnám a részeket amikben benne van.

Mármint persze mindig kell egy vezető, akit tisztelnek a társai, meg valamiben jobb is, és könnyebben megoldja a csapat egyes dolgait mint a többiek. De azok akik csak szimplán legerősebbnek érzik, vagy titulálják magukat, és hirtelen azt hiszik hogy akkor most ők fognak parancsolni, falra tudok mászni...

2021. szept. 4. 19:49
 16/18 anonim ***** válasza:
91%
Én azt utálom legjobban, mikor a tini főhős tíz perc alatt megold, megtalál, megcsinál valami olyant, amit tudósok, varázslók, hadvezérek évezredekig sikertelenül kerestek.
2021. szept. 9. 14:20
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

1. A kiválasztott ( " the chosen one")

2. Az újonnan érkező tizenéveseket akik egyből megoldást találnak a 8301639 éve fenyegető problémákra

3. A kis ötévesek akik okosabbak a szüleiknél és minnndenkinél

2022. márc. 18. 17:39
 18/18 anonim ***** válasza:
Minden műfajra igaz, hogy senki ne írjon Mary Sue-t.
2022. márc. 18. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!