Milyen dolgokat utáltok fantasy könyvekben?
#11, na ez az, olvastam én már olyan varázsvilágot, ahol nem lehet varázslattal hozzáérni az arc bármilyen részletéhez, mert az arc és a lelked között olyan összefüggés van, hogyha az egyiket megkutyuljuk, a másik is tönkrevágódik...ott megnyugtató válasz volt, miért van mindenkinek valami nyavajája.
ezt amúgy gondoltam kölyökként is, hogy miattunk szemüvegesek miatt írta, de aki kiskölyökként szemüveget hord, az tudja, hogy harry a legelső könyvbe belehalt volna, mert legkésőbb amikor belekeveredik a futónövénybe a pincében, elejti a szemüvegét, nem lát többé és meghal. (és a második részben a szemüvege túl koszos ahhoz, hogy lássa hol kéne harcolnia a kígyóval, a harmadikban folyamatosan tiszta pára, és nem lát ki rajta, mert a dementorok hideget csinálnak... engem valódi szemüvegesként nem motivált, csak kiidegelt XD
Én azt utálom, mikor az író írás közben találja ki a világát, illetve nem használja ki azt. Sokszor ebből nem lesz gond, de olyan logikai buktatókat eredményezhet, hogy ihaj!
Például a Harry Potter 4. részében találkozunk az igazságszérummal, amivel amúgy az összes halálfalót, vagy annak tűnőt ki lehetett volna kérdezni, és nem okoztak volna olyan hatalmas problémákat, mint a Napló elrejtése egy kislány táskájába, vagy felfedhették volna Barty Kupor titkát is.
Az idegesít még halálra, amikor valaki önjelölt vezető lesz. Ilyenkor mindig azt hiszik a karakterek, hogy minden szír-szart nekik kell megoldási, minden teher az ő vállukat nyomja, és nélkülük nem mozog a történet. Ilyenkor gyakran annyira túlbuzgóvá válnak a karakterek hogy szívem szerint el sem olvasnám a részeket amikben benne van.
Mármint persze mindig kell egy vezető, akit tisztelnek a társai, meg valamiben jobb is, és könnyebben megoldja a csapat egyes dolgait mint a többiek. De azok akik csak szimplán legerősebbnek érzik, vagy titulálják magukat, és hirtelen azt hiszik hogy akkor most ők fognak parancsolni, falra tudok mászni...
1. A kiválasztott ( " the chosen one")
2. Az újonnan érkező tizenéveseket akik egyből megoldást találnak a 8301639 éve fenyegető problémákra
3. A kis ötévesek akik okosabbak a szüleiknél és minnndenkinél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!