Ajánlanátok könyveket angolul, szókincsbővítéshez?
B2-es nyelvvizsgám van, úgy érzem, e felett a szint felett állok egy kicsivel.
Elsősorban videókból tanultam a nyelvet, így nem ismerek különlegesebb kifejezéseket, de egy adag fordítózás nyilván belefér.
Eddig fantasykat olvastam (magyarul), de bármit szívesen olvasnék, ha jó könyvnek tartod.
Azt olvasd, ami érdekel. Komolyan, nem lehet rosszat ajánlani, hisz biztosan minden könyvben amit elolvasol lesz egy egy új szó.
Én pl a Harry Potterrel kezdtem, aztán Jane Austen, Libba Bray, Jay Asher, Sara Shepard ilyeneket olvastam. Sok sok vörös pöttyös könyvet, bár jobb szeretem a történelmi vagy múltban játszódó sztorikat, azért kell pár "jelen idős" is, csak hogy a szlenget is értsem pl.
Na hogy mi a te személyes ízlésed azt csak te tudod..
Szerintem egyszerűsített olvasmányokkal kezdj, ha azokat megérted, utána már folytathatod rendes könyvekkel. Én személy szerint a Penguin English Library könyveit ajánlom kezdésnek, utána pedig a Collins Classics könyveit folytatásnak.
Ezek persze csak ötletek, döntsd el te, mit szeretnél olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!