Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ha B2-es komplex nyelvvizsgáva...

Ha B2-es komplex nyelvvizsgával rendelkezem, meg fogom érteni/élvezni fogom a Wuthering Heights című könyvet angolul olvasva?

Figyelt kérdés
Továbbá mi a véleményetek a könyvről?

2021. febr. 7. 12:25
 1/8 anonim ***** válasza:
70%
Ez sok mindentől függ. Hány százalékos lett az a B2 vizsga? 61? Vagy 93? Ezen belül hogyan alakult a szóbeli és az írásbeli? Az irodalmi nyelv nyilván eltér. Ha nincs benne tapasztalatod, akkor lehet, hogy sok lesz az ismeretlen szó, kifejezés.
2021. febr. 7. 12:28
 2/8 anonim ***** válasza:
83%
Ismeretlen szavak és ismeretlen nyelvtani szerkezetek lesznek benne. Na és? Arra való a szótár meg a nyelvtan.
2021. febr. 7. 13:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem függ a százaléktól, attól függ, milyen a szókincsed. Ráadásul annak magyarul is nehezebb nyelvezete van, és ha eddig nem olvastál angolul, akkor nem biztos, hogy ezzel kéne kezdeni.
2021. febr. 7. 13:10
 4/8 anonim ***** válasza:

A nyelvvizsga önmagában semmit nem ér. (Amúgy ez sok vizsgával így van, pl. jogsi, érettségi, mindenféle szakmai vizsgák, stb.) Az a lényeg, hogy tudod-e használni az elvileg megszerzett tudásodat.

Még azzal sem értek egyet, hogy mániákusan szótárazni kellene. Sokszor tök egyértelmű a szavak jelentése, ha kicsit átgondolod a mondatot. Szótár füzetbe kiírogatni meg szerintem a világ legnagyobb baromsága, úgysem fogsz utána szavakat tanulni, mint a suliban.

Állj neki, próbáld ki. Ha nagyon nem megy, akkor keress valami kicsit egyszerűbbet és maibbat. Esetleg olyan könyvet, amit már olvastál magyarul, tehát a történetet már ismered.

Ezek után csak annyit tudsz tenni, hogy olvass. Sokat, folyamatosan, minden féle könyvet és ne hagyd abba.

Egy könyv elolvasása után nem lesz sokkal jobb az angolod. Maximum megismersz pár új szót/szófordulatot. De ha elolvasol 10-20-50-100-300-sok könyvet, akkor apránként menni fog.

Nekem legalábbis bevált, manapság mindent angolul olvasok.

2021. febr. 7. 18:23
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Olvastam már angolul, de nem ilyen kaliberű könyveket, pont ezért is érdekelt. De akkor majd meglátjuk, mennyire fog ki rajtam.:)
2021. febr. 7. 18:54
 6/8 anonim ***** válasza:

Azt nem értem, hogyan jut el valaki a hülyeség csúcsára az ilyen dumával, hogy mániákusan szótárazni. Említett könyvet megnéztem válaszadás előtt, például az első (két) oldalon alighanem ez ismeretlen lesz: perseverance in soliciting the occupation. Erre írtam, hogy lesznek a könyven ismeretlen szavak. Azt amúgy megnézném, ha ennek jelentése egyértelmű lenne attól, hogy átgondolja a mondatot.

"Szótár füzetbe kiírogatni meg szerintem a világ legnagyobb baromsága, úgysem fogsz utána szavakat tanulni, mint a suliban."

Tévedtem. Van még az előzőnél is nagyobb marhaság. :D

2021. febr. 7. 19:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Jo konyv, jo tortenet de azert meg fogsz szenvedni vele szerintem. Nekem egyebkent az egyik kedvencem. A foiskolan egyebkent kotelezo olvasmany volt.
2021. febr. 8. 04:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha van kedvetek irni egy par szot az angolul az olvasott konyvekrol, angolul, kerlek itt tedd meg:

Facebook, English Learning and Creative Writing (group)

Koszonom

2021. febr. 13. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!