Ennek a könyvsorozatnak könnyű a nyelvezete angolul?
Figyelt kérdés
A Holdbéli Krónikákat(Marissa Meyer)szeretném elolvasni eredeti nyelven és arra lennék kiváncsi,hogy nehéz-e.Elég jól tudok angolul,B2-C1 között vagyok.2021. ápr. 30. 18:10
1/3 anonim válasza:
Sci-fi, szóval van benne elég szakkifejezés. Nem könnyű szerintem angolul.
2/3 anonim válasza:
Nem véletlenül van 840L megadva a besorolásánál (a harmadik könyvbe néztem bele); beleolvasva: alapszintű szöveg (minimális mennyiségben tartalmaz közepesen nehéz szavakat).
De tudod, ha már fel kell tenned a kérdést... A C1-től, de még a B2-től is messze állhatsz. (Nem bántásból írom. Gyakorolj, olvass sokat, és majd nem lesz gond.)
3/3 anonim válasza:
Ezek megválaszolhatatlan kérdések. Például van benne lest, amit még C1-re sem nagyon tanítanak. Na és? Megnézi a szótárban, és megy tovább. Az, hogy a műszaki kifejezéseket nem tudja, az átlagembernél alighanem magyarul is így lenne, és mégis olvasná a könyvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!