Mi a véleményetek a novellámról? (7x)
Sziasztok!
Ezúttal is érdekelne, hogy mit gondoltok a történetemről. Bármihez jöhet tanács: fogalmazáshoz, történetvezetéshez, karakterhez, leíráshoz...
Néhány emberrel már olvastattam, mindenki más véleménnyel volt róla, mert elég szokatlan véget ért. Ti mit szóltok hozzá?
Cím: Eltűnés
(1250 szó)
Olykor a rendőrségen is kapnak olyan ügyeket, amire nem létezik magyarázat. Legalább is az egyik felére biztosan nem.
Rendben, kihúztam a járőröket, az erdőt (így egy része nagyon más lett), kihúztam az erőltetett részeket és dolgoztam a hangulaton. Szerintetek milyen lett? Javítanom kéne még valamin? Ha a hangulaton, akkor azon hogyan érdemes, mert én próbálkoztam.
Én három kisebb változtatást javasolnék.
1.) A "Csak... valami közeleg" kezdetű részt kihagynám (3 mondat). Helyette simán lehetne egy "Nagyon rossz érzésem van.", vagy hasonló. Szerintem ezt sem érdemes túlmagyarázni. Esetleg a "nagyon"-t lehetne kurzívval kiemelni, mintha a lány hangsúlyozná.
2.) A "Ritkán látom ilyennek"-nek nincs értelme, ha telefonon beszélgetnek. Vagy átírhatnád valami hasonlóra látás nélkül :-)
3.) "Az ugyanaz, amiben..." szerintem fölösleges, agyonüti a misztikumot.
De amúgy határozottan jobb az új változat.
Köszi!
Akkor kihúztam azt a zsigeres mondatot, és így a három mondatból lett egy: Csak nagyon rossz érzésem van.
A "Ritkán látom ilyennek" fel sem tűnt, de köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem. Átírtam "Ritkán viselkedik így"-re.
Az utolsó dolgot pedig akkor kihúztam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!