Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mennyire befolyásolhatja a...

Mennyire befolyásolhatja a könyvkiadást az, hogy negatív(abb) véleménnyel voltam egy kiadó könyvéről?

Figyelt kérdés

Nagy álmom, hogy egyszer kiadathassak egy könyvet (nem is nyerészkedni akarok vele, igazából csak jó lenne kézbe fogni a saját történetemet).

Viszont. Molyon volt olyan, hogy néhány kiadó könyvéről negatívabb véleményem volt (közepes, de mégis inkább negatívabb felé hajló), amit ugyan nem akarok megváltoztatni, mert jogom van kimondani, hogy mit gondolok, de az írókat sem akarom megsérteni (ami nem is célom, de írásban ezt nem mindig lehet jelezni).

Nem szeretném, hogy emiatt ne teljesüljön.

jan. 19. 01:02
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Minden kiadónál elvágtad magad? Marad a magánkiadás
jan. 19. 09:04
 2/25 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék fizetni érte.
jan. 19. 12:44
 3/25 anonim ***** válasza:
84%
Barátom, 76 óta sertepertélek ezen a területen. Semmi, de semmi esélyed, de nem a véleményed miatt. Nincs pénz.
jan. 19. 17:18
 4/25 anonim ***** válasza:
100%

Pedig máshogy valószínűleg nem adják ki.

Egyébként a kiadók nem valamiféle kartellben működnek, ráadásul te nekik egy vélemény voltál a sok közül. Ha emlékeznek is rád, akkor se számít, vagy ha mégis, akkor csak annak a pár kiadónak. A többinél miért ne lenne esélyed?

jan. 19. 17:54
 5/25 A kérdező kommentje:
Annyira azért nem érdekel, hogy pénzt rakjak bele.
jan. 20. 01:06
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarsz pénzt fektetni bele, mit vársz? Ingyen nem fogják megcsinálni neked. Súlyos pénzeket elkérnek azért, hogy 50 példányt megjelentessenek, ebből 2 ami nem hozza vissza az árát (1 példány Bp könyvtárba megy, ahova a magyar első megjelenés kerül, 1 példány meg a tied, a többi ezért drágább megint). Ha csak pár példányt szeretnél, magánkiadás a legegyszerűbb, legfeljebb a többit moly.hu-n vagy más adásvételi felületen eladod/eladjátok
jan. 20. 07:46
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
6 kötelespéldány az OSZK-nak megy.
jan. 20. 09:26
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Egy kiadónak évente sok könyve van és azokhoz sok száz értékelés. Fogalmuk se lesz, ki vagy. Ha meg mégis, akkor na, bumm, lehúztad pár könyvüket, ezzel semmi baj, nem jöhet be mindenkinek minden. Normál helyen ezzel nem szokott gond lenni. Csak ott, ahol a szerkesztő éretlen, nárcisztikus, vagy belterjességet épít. Ha ilyennek érzed a helyet, kerüld el. Melyik kiadó?
jan. 20. 12:10
 9/25 A kérdező kommentje:

Mondom, hogy nem annyira fontos, csak jó lenne. Írtam, hogy nem a pénzkeresés a célja, hanem csak az, hogy a kezembe tudjam fogi.

Tulajdonképpen egyik sem, csak a szorongásom játszadozik velem. :/ Mondjuk Facebookon láttam egy író kommentjét, hogy egy ideig nem tudott írni olyan dolog miatt, amit én is írtam könyvértékelésben.

jan. 20. 13:23
 10/25 b1812567 ***** válasza:
79%

Megszerkeszted, csinálsz borítót, aztán egy gyorsnyomdában kinyomtattatod, bekötteted egy példányban és felteszed a polcra.

Ez pár ezer forintból kijön.

jan. 20. 15:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!