Hogyan lehetnek iro?
sziasztok. mar kiskorom ota imadom a konyveket, van is egy kisebb konyvtar a szobamban. egyszeruen elek-halok az olvasasert. mindezidaig nem tudtam, hogy mi az a szakma, amelyben szivesen dolgoznek, de mivel volt ez a koronas idoszak, igy renegeteg szabadidom lett, es eleinte csak poenbol elkezdtem irni egy tortenetet, aztan jobban foglalkoztam vele, de meg nem fejeztem be. csaladomnak es barataimnak mar megmutattam, ok azt mondja irto jo lett. onbizalmam nagyon keves van, igy ha egyszer ki is adatnam mint konyv, biztos nem valodi nevvel tennem. legfokeppen a romantikus/thriller konyveket szeretem, ugy latom valoban el tudnam kepzelni, hogy iro legyek.
tehat a lenyeg, hogy hogyan tudnek kiadatni egy konyvet? illetve mennyire gondolkodhatok hosszu tavon vagy megelhetesileg ezekbol? ha sikerulne, biztos rengeteg idot forditanek az irasra, es imadom, nagyon boldogga tesz, igy ez miatt nem is aggodom.
valaki esetleg el tudna latni bovebb informacioval is? (keresni fogok neten is termeszetesen, de remelem hatha van valaki aki hasonlo gondolkodasu, vagy tapasztalattal rendelkezik, es tudna valamit mondani)
elore is koszi a valaszokat
20/L
Olvass utána vpl facebookon...
Ott van Aurora Lewis Turner magyar irőnő,ő magánkiadásba jelenteti meg...
Vagy írj magyar írókkal foglalkozó kiadónak,pl Artebaranum
De ugyan igy kérdezheted Szemán Zoltánt,Paul Hutot
Magyarországon nem lehet kizárólag (könyv)írásból megélni*.
De még nagyobb nyelvterületen, piacon sem jellemző.
Akit íróként tartanak számon, az is dolgozik mellette valamit, jellemzően ehhez a területhez kapcsolódva. Kiadóban, szerkesztőségben, egyetemen, stb. Szóval ha ilyen irányú az érdeklődésed, akkor menj egyetemre, irodalom közeli szakra, vagy egyéb kapcsolódó képzésre, keress lehetőséget, hogy bekapcsolódj ilyen munkákba. És próbálj ilyen területen elhelyezkedni.
Sokat fogsz közben tanulni, és kapcsolatokat is építhetsz, aztán nagyobb eséllyel tudsz megjelenni is.
* Kivéve néhány (tényleg néhány) szerzőt.
Ez lemaradt az előző végéről. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!