Szerintetek Leiner Laura könyveit le fogják fordítani más nyelvekre?
Figyelt kérdés
2021. jún. 2. 06:24
11/15 anonim válasza:
De az amerikai tinikönyv a népszerű, ezzel nem tudunk mit kezdeni. Arra van kereslet. A kiadóknak úgy kell befektetniük a fordításokba, hogy az anyagilag megérje nekik - egy senkiseismeri író tucatkönyvét sokkal nagyobb kockázat bevállalni, mint egy hasonlóan tucat, de hatalmas eladású könyvet, amit már több országban is ismernek, és az író nevéről is hallott már az ember.
12/15 anonim válasza:
Noname amerikai írók közül is jönnek a jóval nívótlanabb tiniregények és veszik mint a cukrot, csak mert amerikai. NEm azért mert az író ismert vagy jó a könyv hanem mert amerikai ez van.
13/15 anonim válasza:
Igen, az amerikai cuccokra van kereslet. Ezt nem vitatja senki - pont ezt mondjuk, hogy emiatt még kisebb az esélye a Leiner féle íróknak. Két külföldi, ismeretlen regény közül a vásárló az amerikait fogja kiválasztani a magyar/lengyel/észt/stb. eredetű helyett.
14/15 anonim válasza:
Most ha itt vitatkoztok, mi jó és mi nem, hát leírom, hogy belenéztem egy-két LL könyvbe.
1. Egyáltalán nem vicces, rendkívül kínos, erőltetett viccek.
2. Nyelvezetét tekintve bugyuta. Nem kell rokokós, 6 soros mondatokat írni, mert nem attól lesz jó egy könyv vagy egy író, de azért mindennek van határa.
3. Stilisztikailag kb 10-15 évvel ezelőtt beszéltek, viselkedtek így a tinik, mint a regényeiben, szóval még csak nem is hiteles.
Én nem bántom, mert biztosan lehet szeretni, csak nem az én műfajom. Íróként és szerkesztőként viszont az a véleményem, hogy nem egy nagy durranás.
15/15 anonim válasza:
Tudom, hogyan működik a fordítás és értem, hogy ki lehet cserélni a fordításban a Gyakorit Y.A.-ra, az Iwiwet Facebookra, és a többi, de az meg nem adja vissza azt az érzést, amit Leiner Laura adni akart az olvasóknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!