Leiner Laurának mi baja van a szőkékkel?
Úgy értem, hogy jópár könyvében megtalálható egy tipikus szőke csaj, aki egy r@banc vagy negatív karakter. Példák:
IOV 2. Trilógia: Vivi
Szent Johanna gimi: Viki
Bexi sorozat: Evelin (persze ő nem végig az, de az elején igen)
Bábel: Napsi
Azt hiszem valamelyik másik könyvében is volt, de most ennyire emlékszem. Mi ez az utálat a szőkék iránt?? Úgy értem nem attól lesz valaki r@banc csak mert szőke. Én imádom Laura könyveit, de ezzel egyáltalán nem értek egyet. Nektek mi a véleményetek?
Hat lehet van valami komplexusa, de nem tudom. Altalaban a filmekben is a szoke a ri**nc :D
Mondom ezt szokekent:( xdd
A múlt század Disney és Barbie meséi meg a sötétebb hajúakra nézve diszkrimináló. Azokban szinte mindig a gonosz karaktereknek volt barna/fekete haja.
Napsit mondjuk pont nem sorolnám a negatív/r*b@ncos karakterek közé. Igaz, egy kicsit naív és butuska, és nagyon emlékeztet Virágra, de ha neki is fekete lett volna a haja, akkor túl nagy lett volna az egyezés.
Amúgy szerintem azért lehet így (persze, ez is csak egy feltevés), mert az ő fiatal korában a festett szőke hajú “barbis” lányok követték jobban a divatot (mert akkor az volt a divat, ma már jóval színesebb a paletta), és általában az ilyen felszínes, trendmajmoló mintapéldányok képzelik felsőbbrendűnek magukat, és zaklatják a másik végletet, akit ez egyáltalán nem érdekel.
Ha ma íródna a Szent Johanna Gimi, az Edina/Viki kaliberű lányok lehet, hogy lófarkas, barna hajú, egyenes szemöldökű, mindenhova divatos Starbucks poharat vonszoló, Ariana Grande majmoló, rib*skedő kislányok lennének.
Szerintem max. irigyli őket egy kicsit, esetleg véletlen egybeesések, vagy csak így képzelte el őket.
Nekem (nagy LL rajongóként) is van egy ehhez hasonló "kérdésem": Laura könyveiben a csinos, divatot jól ismerő, jól öltözött lányok miért egyek az üresfejű, apuci pénzével felvágó, sztárokat majmoló, nagyképű r*bancokkal?
Remélem a jövőben lesz ilyen LL lány pozitív karakterként, mert ez így egy kicsit szúrja a szemem. De pl Vivinek meg nagyon örülök a 2. IOVban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!