Mi a KEDVENC gyerekkönyved? Mit ajánlanál hogy olvassak? Kb 10-13 éves korosztályban.
A Harry Potter vagy a Percy Jackson első pár kötete ez a korosztály. Utána kicsit idősebb gyerekeknek valóak, mert ahogy nőtt a célközönség, úgy komolyodott a sztori is.
Ezeken kívül én régen nagyon szerettem a Tea Stilton és a Geronimo Stilton könyveket is.
10-13 éves korosztályban én többszörösen aláhúzva Az osztály vesztesét ajánlom. Mestermű.
Ha a gyerekkönyvön túl middle great könyvek is érdekelnének, akkor a Percy Jacksont meg a Harry Pottert tudom én is mondani. Meg a Vadonjáró tanítványát, egyik kedvencem.
F. H. Burnett: A titkos kert, A kis lord
L. M. Montgomery: Anne otthonra talál
Gyerekként én nagyon szerettem a Tesz-Vesz Várost, csak az kicsiknek való
Artur Ransome: Fecskék és Fruskák
Tove Jansson: Varázslatos cilinder
Időfutár
Brandon Mull: Titokfölde (5 kötet)
Rick Riordan: Percy Jackson sorozat
Rick Riordan: Kane-krónikák sorozat
Neal Shusterman: Az óceán mélyén (ez komolyabb téma, inkább 12-13 éves kortól)
Ulysses Moore sorozat
Thomas Brezina: Fiúk kizárva! könyvei
Thomas Bettina: Térdnadrágos detektívek könyvei
Pony Club könyvek
Joachim Friedrich könyvei (4 és 1/2 barát könyvek, illetve az AmandaX könyvek)
Sherlock, Lupin & én könyvek
Idődetektívek
Csukás István:
- Vakáció a halott utcában
- Berosált a rezesbanda
... és a többi ehhez hasonló könyve
Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány trilógia
Dobos Edit: Tündérmanók meséi
12-13 évesnek mehetnek már Leiner Laura könyvei is, ha érdekli.
Illetve nem gyerekkönyv, de ebben a korban már Grecsó Krisztián: Vera c. regénye is élvezhető. 11 éves lányról szól. Kamaszként azonosulni tudnak a szereplőkkel, felnőttek a nagyobb mélységeket is látják a történetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!