13 éves vagyok, és fogalmam sincs hogyan válasszak szakmát! Példát adnátok? Érdeklődési köröm:lovak, aszisztenkedés:elintézni partikat meg hasonlóak! Milyen szakmát válasszak?
Szerintem arra gondol hogy hova menjen tovább középsuliba!
Ha még nem tudod, akkor gimnázium, ott lesz 4 éved eldönteni, de ehhez azért jó jegyek is kellenek, meg szorgalom.
Én a gimit választottam és mit ne mondjak kib.a.szottul megbántam!! Úgyhogy jól gondold meg!
De még van 1 éved, nem?! :)
Esetleg menj állatorvosira, ott majd foglalkozhatsz lovakkal.
Az asszintenkedés ha jól tudom nem a partiszervezést jelenti, de oké. Ilyen sulit nem tudok. Esetleg a vendéglátói szakma ami hasonló lehet. De még úgyis megmondják mikből lehet választani. A barátnőid merre mennek tovább?
De amúgy van:
-Kereskedelmi
-Szakácsiskola
-Fodrászat
-Színésziskola is van valamerre de ehhez meg tehetség kell meg jó jegy irodalomból xD
-Nyelvi gimi vagy általános gimnázium
-Vegyészet, gyógyszerészet
-Állatorvosi, és környezetvédelmi
-Varró és divattervező suli
-Informatika és egyéb programozási szak...
szóval elég sok van, de most kapásból ennyit tudtam!
Középsuli?
"lovak" - állatorvos (egyetem)
"elintézni partikat" - rendezvényszervező (középfokú végzettség elég szerintem)
Szerintem mindkettőhöz jó egy gimi első körben.
Középsulihoz ennél azért kicsit le kellene szűkíteni az érdeklődési köröd.
"Középsulihoz ennél azért kicsit le kellene szűkíteni az érdeklődési köröd."
--> mármint szakközépre gondolsz? :)
A gimnázium és a szakközép is középiskola...
Amúgy én pl. közgazdasági szakközépbe jártam, és végül mégse közgazdásznak, hanem jogásznak mentem, szóval nincs semmi baj, ha az ember végül meggondolja magát. Annyi, hogy szakközépben a választható tárgy(ak) helyett adott, hogy miből érettségizel, ezért, ha nagyon nagyot akarsz váltani, akkor nem kizárt, hogy lesz olyan tárgy, amiből utólag le kell érettségizni.
"mármint szakközépre gondolsz?"
igen, persze :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!