13 éves vagyok, és fogalmam sincs hogyan válasszak szakmát! Példát adnátok? Érdeklődési köröm:lovak, aszisztenkedés:elintézni partikat meg hasonlóak! Milyen szakmát válasszak?
Szerintem ha nincs olyan álmod, amit aaaaannyira akarsz (ha lenne, nem tennél fel ilyen kérdést, gondolom), akkor célszerűbb megnézni, mire van lehetőség a környéken, amihez nem kell az ország másik végébe menned.
Az asszisztens meg a rendezvényszervező tipikusan olyan, amihez elég egy okj-s képzés, amit érettségi után csinálhatsz. lovak... hát vagy mezőgazdaság, vagy állatorvos pl, ezekhez is tovább kell általában tanulni.
Manapság meg nincs is olyan, hogy egyetem, meg fősuli, mert a néhány osztatlan képzést leszámítva mindenhol Ba és Msc képzések vannak. :D Kb. ugyanolyan nehéz.
Felvi.hu-n és egyéb honlapokon is vannak tesztek, elmehetsz a pályaválasztási tanácsadóba is, de tuti az osztályfőnök is erről fog rizsázni egész 8. osztályban. Nem vagy elkésve semmivel, és a legtöbb esetben a középsulin még nem múlik olyan sok. Ha találsz olyan szakközepet, ahol érdekel valami annyira, hogy el tudd képzelni az életed az adott szakmában, válaszd azt, ha semmi sem fog meg, akkor próbálkozz egy gimnáziummal szerintem.
Én hajós iskolába járok:)
Parti szervezés van parti hajókon pl meg lehet még majd rendezvényhajókra is nagyon jól fizet.
De ezt a 4 év letanulása után lehet majd a matrózképzőn :D meg ehez hasonlókon az iskolában érdeklődni lehet erről
Csak hogy egyetlen hajós iskola van az országban itt Budapesten
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!