Megtehetem, hogy a hobbiból felolvasott könyveket felteszem a Youtubera hangoskönyvként?
Mostanában mérgelődtem, mennyire béna a felhozatal hangoskönyvekből, én például szeretem ezeket hallgatni melóban. Eszembe jutott, hogy ha az itthon lévő kedvenceimet felolvasnám és feltölteném a Youtubera az mennyire lenne oké? Milyen szabályok vannak erre? Találtam néhány ilyet fent, leírásból nem derül ki, hogy a készítőnek meglennének hozzá a jogok, vagy bármi.
Nem akarok keresni vele, eszem ágában sincs pénzt kérni, csak hátha más is így van a hangoskönyvekkel mint én és örülne néhány így elérhető hallgatnivalónak.
Oh ez egy jó ötlet, eszembe sem jutott.
Köszönöm :)
Megnézed az adott könyv 4. oldalán a copyright szöveget, az a mérvadó.
De jellemzően bármilyen formában történő publikáláshoz a kiadó engedélye kell, ide értve a hangoskönyvet is.
Szóval jellemzően nem legális ez így.
Az más kérdés, foglalkoznak-e vele vagy sem.
Ami történhet:
- Semmi.
- A videó marad, de bevételszerzésre nem alkalmas.
- Letiltsák a videót pár orrszágban.
- Törlik a videót.
Az epub vagy hasonló megosztása is illegális. Amúgy a vakoknak szokott lenni szövegfelolvasó programjuk manapság. Hanem hogy jutna el a videódig, ha nem látja a monitort. :)
Aki meghallgatja hangoskönyvként, az nem fogja megvenni, így akik dolgoztak vele, pénztől esnek el. Ez az indok arra, hogy miért nem szeretik az ilyen feldolgozásokat a kiadók.
Egyébként milyen könyveket olvasnál fel?
Klasszikusokon és meséken kívül gyakorlatilag mindenevő vagyok olvasás téren, így a felolvasni is mindenélét olvasnék.
Leginkább fantasyt, young adultot meg thrillereket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!