Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Érdemes elolvasni a Varázslók-...

Érdemes elolvasni a Varázslók- trilógiát?

Figyelt kérdés

[link]

Valaki olvasta már? Véleményekre vagyok kíváncsi, de lehetőleg ne spoileresen!!

2021. ápr. 5. 20:24
A kérdező szavazást indított:
Érdemes
Nem érdemes
4 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
78%

a sorozat egészen tetszett, úgyhogy e miatt akartam elolvasni a könyveket, de hatalmas csalódás volt.

Az az apátia ami néha látszódott a sorozatban is Quentinen az a könyvben ezerszeresen volt jelen. Először amikor felvették a suliba, azt hitte hogy csak azért depressziós/érzi kívülállónak magát/unalmasnak az életét mert eddig nem oda tartozott, de aztán elég gyorsan eltűnt a lelkesedés és folyamatosan csak nyavalygott, semmi sem volt neki jó, mindent utált/unott de sosem tett semmit annak érdekében, hogy bármi jobb legyen.

Konkrétan megőrültem a fő karaktertől. Így eléggé nehéz olvasni egy könyvet.

Volt bőven változtatás a sorozatban a könyvhöz képest, így alapvetően tudott volna bőven újat mutatni, új történetet elmesélni. Csakhogy utáltam, és sokszor alig tudtam rávenni magam hogy tovább olvassam.

Borzasztó volt.

2021. ápr. 5. 20:48
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Akkor azt mondod, a sorozat jó volt? A képek alapján jónak néz ki, lehet elkezdeném.
2021. ápr. 5. 21:01
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Az én véleményem pont az első ellentéte. A sorozat bugyuta, főleg a vége felé, amikor már minden hülyeséget beleírtak és se füle, se farka.

Én nagyon szerettem a könyveket. Az én értelmezésemben pont az volt a történet lényege, hogy a boldogság és megelégedettség érzése nem kintről jön, hanem valamilyen szinten neked is "bele kell állni". Quentin mindig csak azt várta, hogy majd ha az az egy valami extra megérkezik az életébe, akkor az megoldja a belülről jövő gondjait.

Pont ezért volt hatalmas a jellemfejlődése neki is, a többieknek is. Nagy ívet ír le az emberi útjuk.

Nyilván nem működik mindenkinek, de én alapvetően nagyon nem szeretem a tipikus, elnyújtott, mai sorozatokat és nekem sajnos a tv sorozat az az volt.

2021. ápr. 5. 21:15
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok. Őszintén, a tv sorozatot nem néztem végig mert ahogy a hármas írta eléggé elnyújtott és vontatott volt már nekem is. Viszont az ismeretetett meg engem a könyvekkel, az alapján adtam neki esélyt.

"Quentin mindig csak azt várta, hogy majd ha az az egy valami extra megérkezik az életébe, akkor az megoldja a belülről jövő gondjait." na igen, ez az amit én idegességemben és a homályos memóriám alapján nem tudtam ilyen szépen kifejezni. Viszont amikor a nem olyan rövid első könyv végén még mindig erről ez volt, akkor én nem tudtam tovább folytatni. Mert ott még mindig nem láttam semmilyen jellemfejlődést sem, még csak egy kis szikrát sem hogy ez hamarosan változna.

2021. ápr. 5. 21:20
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Változott a végére. :D Nem mondom, hogy olvasd végig, mert ha ennyire utáltad, akkor veszett ügy, de a végére Quentin teljesen másmilyen ember lesz, pozitív értelemben.

A tv sorozatban már a végén ilyen marhaságokat találtak ki, hogy Quentin összejön valami random csajjal, lesz egy gyerekük, de a csaj meghal, Quentin hirtelen összejön Eliottal, együtt felnevelik a gyereket, majd Quentin is meghal. Tiszta brazil szappanopera, nagyon gagyi.

2021. ápr. 5. 21:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!