Milyen könyveket olvastatok 12-13 évesen?
Ha szereti a picit fiúsabb, kalandosabb könyveket, akkor:
Louis Sachar - Stanley, a szerencse fia
Christopher Paul Curtis - Bud vagyok, uram!
Tormod Haugen - Zeppelin
Ámosz Oz - Párduc a pincében
Ha bejönnek neki a kicsit már elmélyedősebb, komoly de még mindig gyerekeknek (is) szóló olvasmányok, akkor:
Michael Ende - Momo
Frances Hodgson Burnett - A titkos kert
Ha meg tipikus lányos könyvek, akkor:
Eric Kästner - A két lotti
Szabó Magda - Abigél (Igen, tudom, kötelező olvasmány, de attól még tök jó.)
Balázs Ágnes - Fekete szivárvány
Én Meg Cabot könyveit szerettem, különösen az Elhagyatva trilógiát és a Mediator sorozatot. :) De 12-13 évesen már komolyabb könyveket is olvastam, valahogy akkor tájt kezdtem bele Nalini Sighn-Angyalivadász sorozatába amiben aztán minden van. Mindenhogy minden... És imádtam... De pl. a mostoha húgom ő most 12 éves és nem adnék ilyet a kezébe, az istenért hiszen még képes Sejpíteni!!
De ajánlom még Aprylinne Pike- Wings sorozatát, ez egy kalandos, tündéres könyv gimnazista szereplőkkel. Sajnos nem jutottam akkoriban hozzá az utolsó két könyvhöz, így tavaly neki kezdtem újra az egésznek előről, de most már túl gyermeteg volt nekem. Viszont akkoriban egyenesen ezzel keltem- és feküdtem, meg az ehhez hasonlókkal. :) :)
Nasha Blaze-sorozat (az Illuzionista), az író nem fog eszembe jutni
Ezen kívül az Időfutárt tudom ajánlani, bár azt rádiójátékon is meg lehet hallgatni, youtube-on fent van az egész :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!