Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen könyveket olvastatok...

Milyen könyveket olvastatok 12-13 évesen?

Figyelt kérdés
A húgomnak most lesz a szülinapja és szeretnék könyvet venni neki, de sajnos túl sok olyat találtam, ami nekem megtetszett. Nektek mi volt a favorit ennyi idősen?
2021. márc. 18. 11:01
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Az emlékek őrét én 15-16 évesen olvastam kötelező olvasmányként, azt nem adnám még neki, ráadásul meg is van itthon:)
2021. márc. 18. 13:11
 12/20 A kérdező kommentje:
Kerstin Gier-re nem is gondoltam köszönöm:)
2021. márc. 18. 13:13
 13/20 anonim ***** válasza:
Nem hinném hogy Jack London realizmusára vevő lenne a hugod, főleg ami az Alaszkában az aranyláz idején játszódó történeteit illeti (én vevő voltam rá de alapból kakukktojás voltam sok mindenben).
2021. márc. 18. 14:17
 14/20 anonim ***** válasza:
Esetleg Nyulász Pétertől a Helka
2021. márc. 18. 15:15
 15/20 anonim ***** válasza:

Ha szereti a picit fiúsabb, kalandosabb könyveket, akkor:

Louis Sachar - Stanley, a szerencse fia

Christopher Paul Curtis - Bud vagyok, uram!

Tormod Haugen - Zeppelin

Ámosz Oz - Párduc a pincében

Ha bejönnek neki a kicsit már elmélyedősebb, komoly de még mindig gyerekeknek (is) szóló olvasmányok, akkor:

Michael Ende - Momo

Frances Hodgson Burnett - A titkos kert

Ha meg tipikus lányos könyvek, akkor:

Eric Kästner - A két lotti

Szabó Magda - Abigél (Igen, tudom, kötelező olvasmány, de attól még tök jó.)

Balázs Ágnes - Fekete szivárvány

2021. márc. 18. 16:11
 16/20 anonim ***** válasza:
Én Verne Gyula könyveit imádtam ennyi idősen, plusz az ilyen afrikai és távol-keleti világjáró-felfedező útikönyveket.
2021. márc. 18. 16:50
 17/20 izzabbell válasza:

Én Meg Cabot könyveit szerettem, különösen az Elhagyatva trilógiát és a Mediator sorozatot. :) De 12-13 évesen már komolyabb könyveket is olvastam, valahogy akkor tájt kezdtem bele Nalini Sighn-Angyalivadász sorozatába amiben aztán minden van. Mindenhogy minden... És imádtam... De pl. a mostoha húgom ő most 12 éves és nem adnék ilyet a kezébe, az istenért hiszen még képes Sejpíteni!!

De ajánlom még Aprylinne Pike- Wings sorozatát, ez egy kalandos, tündéres könyv gimnazista szereplőkkel. Sajnos nem jutottam akkoriban hozzá az utolsó két könyvhöz, így tavaly neki kezdtem újra az egésznek előről, de most már túl gyermeteg volt nekem. Viszont akkoriban egyenesen ezzel keltem- és feküdtem, meg az ehhez hasonlókkal. :) :)

2021. márc. 19. 02:23
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!:)
2021. márc. 19. 15:24
 19/20 anonim válasza:
Én Harry Pottert és Szent Johanna Gimit olvastam
2021. márc. 28. 21:58
 20/20 anonim ***** válasza:

Nasha Blaze-sorozat (az Illuzionista), az író nem fog eszembe jutni

Ezen kívül az Időfutárt tudom ajánlani, bár azt rádiójátékon is meg lehet hallgatni, youtube-on fent van az egész :)

2021. márc. 31. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!