Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Könyv ajánlódt?

Könyv ajánlódt?

Figyelt kérdés
Szeretnék sci-fi könyveket olvasni, de nem tudom, hogy mi legyen. Tippek?

2021. jan. 13. 07:10
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha azt mondom, hogy Alien és Predator filmek, rémlik valami? (Nem az új, csétcseszett filmek, hanem a régiek)

Csak mert elég sok hozzájuk kapcsolódó könyv van. :)

Kezdésnek: Steve Perry, Stephani Perry - Aliens versus Predator: A préda

2021. jan. 13. 08:41
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen rémlik a film. Én az újat láttam, de az nagyon nem tetszett. Köszi a tippeket!
2021. jan. 13. 08:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Paolini : Álmok a csillagok közt

(Bár kicsit Alien ízű,űropera.

Hát a vége nem tetszett)

John Scalzi Vének háborúja

Markoo Kloos Renegátok

Mind2 katonai scifi

Magyaroktól

Ronil Caine

Fraktál

Vagy Brandon Hackett Eldobható testek (2020)

Alastair Reynolds: Kék emlékezetű Föld Na ez se volt rosz!

Bocs utálok a könyvekről áradozni:"Könymoly vagyok nem élményblogger"

2021. jan. 13. 13:44
 4/7 anonim válasza:
100%
The Expanse sorozat.
2021. jan. 13. 13:56
 5/7 TR75 ***** válasza:
100%

Nem mindegy, hogy hard sci-fi vagy űropera.

Hardnak pl. Asimov Én, a robot-ja, vagy az Alapítvány-trilógia (az utóbbi inkább elriaszthat, ha nem olvastál még sci-fit, mert nem cselekményközpontú).

A p.fám leszakadt például Adam Wiśniewski-Snerg A robot című könyvétől, egy hideg logikával véghezvitt időutazós(?)-párhuzamos univerzumos(?) agymenés, ami végig nagy koncentrációt igényel az olvasótól.

Szórakoztató például Harry Harrisontól A technicolor® időgép, humoros, csavaros, időutazós, és egy elegáns csellel az időutazás logikai bukfenceit is kivédte (az időhurkot én nem tekintem annak).

Walter M. Miller, Jr.-tól a Hozsánna néked, Leibowitz! egy elgondolkodtató posztapokaliptikus történelmi regény, eleinte viszonylag kevés (vagy inkább talán lassú) cselekménnyel, sok filozófiával és igazi morális vitákkal.

Újakat viszonylag keveset olvasok, általában nem tetszenek, de kivétel például James Smythetől A felfedező. Hardszerű sci-fi furcsa nézőpontból (úgy E/3, hogy közben E/1 is), csavaros, kicsit ezószerű befejezéssel (sajnos a folytatást már nem adják ki magyarul, de az első rész kerek egész, ha jól tudom, a folytatást utólag találta ki az író).

Ray Bradburytől szinte bármi jó, mondjuk a Marsbéli krónikák, a novellái inkább a szépirodalmat képviselik, technikailag nagyon túlhaladott, amit bemutat, de a hangulata fantasztikus.

Stanisław Lemtől a Kiberiáda - szórakoztató és humoros mesegyűjtemény robotokról és mindenféle életformákról, zseniálisan játékos és szórakoztató fordítással (Murányi Beatrix); ugyanakkor Az Úr hangja gyakorlatilag cselekmény nélkül szól arról, hogy hogy is képzelte el Lem a találkozást egy idegen civilizációval (és teljesen egyetértek az ő álláspontjával); a Solaris pedig egy gondolatközpontú, nagyon lassú regény egy űrhajósról egy idegen bolygón, ami elég különösen viselkedik.

Szóval a sci-fi sem egységes.

2021. jan. 13. 15:01
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek a tippeket!!!
2021. jan. 13. 15:06
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

[A sci-fi klasszikusai 1-4] (antológia) - Ifj. Veress István (szerk.)

Novellákat tartalmaz témákra bontva (űrutazás, időparadoxon, földönkívüliek, stb)

2021. jan. 13. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!