Mi értelme a plannerek, határidőnaplók díszítgetésének?
Értem én ,hogy ez egyfajta szórakozás, de azok a nyomorult plannerek, ahol kb. oldal van egy hétre és akkor egyesek még telenyomják ilyen gyerekes matricákkal, színes ragasztószalagokkal, meg össze vissza firkálnak bele színes filcekkel, ennek mi értelme? Annyira nem esztétikus. Szerintem minél minimalistább egy planner annyál jobb.
Számomra a plannernek valami funkcionális dolognak kéne lennie, ehhez képest már kész üzletág épült ki a plannerek és különböző tartozékaik forgalmazására. A youtube-ot és Pinterest-et pedig elömlesztik ezek a semmire kellő planner-díszytgetős posztok. Miért?! Olyan érzésem van, hogy ezek tipikusan azok az emberek, akik több időt töltenek a planningel, mint magával a feladatok elvégzésével.
Hol marad a produktivítás?
Mótiváció, kényszer/pótcselekvés, művészi hajlamok kiélése, önjutalmazás, a valódi teljesítmény pótlása a teljesítmény hamis érzetével, kinek-mi.
A legtöbbek számára szerintem ez egyszerűen egy megnyugtató érzés, mint egy felnőtt színező, egy kis visszatérés a gyerekkorba. Ő mondjuk pont esztétikusnak tartja és szívesen néz rá. Meg addig is úgy érzi, hogy tett valamit a napjáért meg a produktivitásáért. Hogy mennyit, az más kérdés.
Hogyhogy mi értelme? Egyeseknek ez a hobbija, ezt csinálják, ezt élvezik, ez az értelme.
Ennyi erővel azt is kérdezhetnéd, hogy az asztalitenisznek mi az értelme: csak ide-oda ütögetnek egy kis labdát egy asztalon. Értelmetlen az is, nemde?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!