Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Kérhetnék véleményt a Wattpad...

Kérhetnék véleményt a Wattpad történetemről?

Figyelt kérdés

Pár hónap kihagyás után, a hibái ellenére is, visszatértem az oldalra, és publikáltam egy régebbi ötletemet, amit nemrég kezdtem el „papírra vetni”. Egyelőre, mindössze három fejezet van felrakva, viszont kaphatnék egy-két véleményt a minőségüket illetően? Csakhogy tudjam, haladjak-e tovább a többi fejezettel, vagy inkább ezeken dolgozzak-e még?

[link]

Előre köszönöm mindenkinek, aki beleolvasott és véleményt írt!

2020. dec. 20. 20:40
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
9%

Ha itt tartunk, akár ízlés kérdése is lehet.

Nekem személy szerint semmi bajom a hasonlatokkal, amit használt, illetve én úgy gondolom, hogy nem baj, ha nem használ mindig régi szavakat, hanem csempész bele egy kis modernséget. Hiszen most iródik, a múltban játszódik.

Ettől még ugyanúgy tudod, hogy a múltban zajlanak az események, viszont ha már léteznek bizonyos szavak, miért ne használná őket?

Egyébként pedig mindenki hibázik, kiadott könyvekben is sokszor találkozom pontatlanságokkal.

A kérdező pedig véleményre volt kíváncsi, elmondtam, amit gondolok, te is elmondtad.

Gondolom ebbe is bele tudsz majd kötni, úgyhogy hajrá, remélem, ettől jobb lesz a napod!

2020. dec. 21. 00:22
 12/35 anonim ***** válasza:
93%
Na, ezért nem írnak vissza sokszor a szerkesztők a beadott kéziratokra...
2020. dec. 21. 00:26
 13/35 anonim ***** válasza:
90%

Jó, mostmár tuti biztos vagyok benne, hogy a kérdező magyarázza a bizonyítványt saját magát dícsérő válaszolónak álcázva. De oké, dícsérjük csak a rossz írástechnikát. Ne is fejlődjön soha, éljen abban a hitben, hogy ő egy remek író, mert hát a tanulás a lúzerek sportja, nem?

Láthatóan nem értesz az íráshoz, de nem baj. Ha a kérdező jó író lenne, akkor igenis figyelne arra, hogy az írásának a stílusa konzisztens és a történetnek megfelelő legyen. Olyan mebernek tűnsz, aki irodalmilag igénytelen, ami egy dolog, de hogy még neked áll feljebb... Van baj.

2020. dec. 21. 00:29
 14/35 anonim ***** válasza:
72%
12-es, ha szerkesztő lennék, másodállásom is lenne. Az alkoholizmus.
2020. dec. 21. 00:31
 15/35 anonim ***** válasza:
57%

ma 00:31

Íróként (szórakoztató), szerkesztőként (tudományos kéziratok) szoktam néha lektorálni. Valamelyik nap ki is bontottam egy üveg bort... Van benne valami.

2020. dec. 21. 00:36
 16/35 A kérdező kommentje:
Hűha, itt egy elég csúnya vita keveredett, megkérnék mindenkit, hogy hagyja abba. Először köszönöm mindenkinek, aki írt és beleolvasott a történetbe, még az első számú válaszírónak is, akiben a vitázót is tisztelhetjük, ha jól sejtem. Én tényleg hálás vagyok a véleményért, kicsit szőrszálhasogatónak érzem persze, oximoronok léteznek, a modern szavak elmennek, mivel a történet a jövőben játszódik, valamint próbálok úgymond művészi lenni, mivel a mai regények szűkszavúságát nem igazán kedvelem, ezért történhetnek ilyen bakik. Viszont tényleg köszönöm, hogy rávilágítottál néhány furcsa vagy helytelen szóhasználatra, azokat mindenféleképp kijavítom. És az sem baj, hogy ennél tovább nem olvastad, viszont biztosíthatlak, én és a másik válaszoló két külön személy, csupán azért, mert egy írás nem éppen jön be neked, nem azt jelenti, hogy másnak nem tetszhet. És köszönöm, eltudok fogadni kritikát, amíg alaptalanul nem vádolnak meg és kezdenek sértegetni.
2020. dec. 21. 00:42
 17/35 A kérdező kommentje:
És természetesen köszönöm a kettes és négyes számú válaszolónak is! Wordben írok és a szinonima szótár elég nagy barátom, csak néha már én is kifogyok szavakból. Igyekszem változatosan írni és figyelni a helyesírásra, csúsznak be hibák, meg néha a szövegszerkesztőben sem bízhatok meg, viszont mindent megteszek, hogy javítsak az írásomon. Ezért is köszönöm, hogy rávilágítottak a hibákra, ezt még az első számú válaszolónak is megköszönöm. Kijavítom ezeket, majd haladok tovább a többi fejezettel. A hármas számú válaszolónak pedig: örülök, hogy tetszett a történet és én kérek elnézést az itt kialakult vita miatt.
2020. dec. 21. 00:50
 18/35 anonim ***** válasza:
54%

"kicsit szőrszálhasogatónak érzem"

Amíg ez így van, nem vagy képes fejlődni.

(Nem az egyes vagyok, hanem a másik szörnyeteg, aki nem tudja elfogadni, hogy egy technikailag [a szöveg lelkében] rossz írás, másnak tetszhet).

2020. dec. 21. 00:53
 19/35 A kérdező kommentje:
Á, szóval két személyről van szó. Megmagyaráztam mit éreztem szőrszálhasogatásnak, és mondtam a többit javítom. És, a másik válaszoló nem mondott annál többet, hogy neki tetszett a történet. Ez teljesen szubjektív, az írás minőségétől függetlenül. És mondom mégegyszer, én őszintén hálás vagyok a véleményekért és, hogy rávilágítottattok a hibákra.
2020. dec. 21. 00:58
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

NEM A SZÓHASZNÁLAT a legfőbb probléma (a szóismétlés amúgy nem hiba, csak ha halmozott), hanem a technika. Az írástechnikai alapok hiányoznak!

-konzisztencia

-következetesség

-hitelesség (a fátyol nem lehet vastag, mert eleve vékony)

-leírások (túlcicomázott, hosszú mondatok)

-életszerű párbeszédek (ha nem visz előre a cselekményben, nincs értelme)

-helyesen negválasztott narráció, következetes nézőpont a narrációban (a mindentudó narrátor külföldön nem szimpatikus az olvasóknak, de már itthon sem nagyon, ráadásul az egyik legnehezebb)

-feszes, laza szöveg dinamikus váltakozása, azaz a szöveg görsülékenysége (laza leírásnál a hosszú és rövid mondatok váltakozása, a narratív szöveg és a párbeszédek váltakozása, stb.)

-stilisztika (- Leugrunk az operabálba egy fröccsre? - Ez egy helytelen mondtat ebből a szenpontból. - Szívem repesne, ha kegyed a partnerem lenne az alsós sulibálon. - Ez is).

Ezek olyan javaslatok, amelyeket ha megfogadsz, és utánuk nézel, fejlődhetsz, vagy veheted sértésnek, és soha nem fogsz jól írni.

2020. dec. 21. 01:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!