Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Könyvrendelés külföldről a...

Könyvrendelés külföldről a legegyszerűbben? (angol nyelvterület elsősorban)

Figyelt kérdés

Akinek van esetleg már tapasztalata külföldi, itthon nem beszerezhető irodalom beszerzésében, attól kérdezném: mi a legegyszerűbb/lehetőség szerinte legolcsóbb (legkevésbé drága, mielőtt valaki beleköt) módja ennek? Van külön erre szakosodott magyarországi bolt(hálózat), webáruház?

Sajnos ebay, amazon nem jön szóba, mert nincs paypalom és tudtommal a vámmal is szoktak lenni gubancok...

Előre is köszönöm a segítséget!

2020. júl. 16. 00:06
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
17%

Én se szivesen adnám meg az adataimat, PayPal sincsen, ráadásul sokszor amerikai ID számot kérnek, (magyart nem fogadja el), csak csalódás ez a netes könyvrendelés.

A lehető legegyszerűbb még mindig az, hogy besétálok egy idegen nyelvű könyvesboltba, és tőlük rendelem meg. Ők a külföldi kiadók folyamatos törzsvásárlói, százával rendelnek könyveket hetente, és a szállíttatást is egyszerre oldják meg. Mivel én meg a Libri törzsvásárlója vagyok, ők meg nekem adnak kedvezményt, és mindenki jobban jár. (Gondolom, minden könyvkereskedéssel így működik.) Kényelmesebb annyiban is, hogy amint megérkezett, ők biztosan megőrzik, és csak át kell vennem amikor nekem alkalmas érte menni. (Napközben szinte sose vagyok otthon, és nem érek rá a csomagszállítóra várva otthon dekkolni.)

2020. júl. 16. 17:52
 12/21 anonim válasza:
Szia, én is az Amazonról oldom meg (UK-ban élek), meg ha Magyarországról akkor általában postai kiszállítással (ezt általában külön le kell leveleznem, de megoldható), amúgy meg könyvtárból nagyritkán, de szeretek minden nekem kellő/érdeklő könyvet megvenni. Digitálishoz az Apple Books applikációját használom v letöltöm máshonnan.
2020. júl. 16. 19:43
 13/21 anonim válasza:
100%
még mindig 13-as vagyok, bocs véletlenül beküldtem.. Magyarországról is Amazon, és antikváriumokból szereztem be könyveket. A bookdepository is jó.
2020. júl. 16. 19:45
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Book Depository

World of Books (itt használt könyveket lehet venni szuper áron)

2020. júl. 17. 11:35
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

"Személyes adatot megadni mindig ódzkodtam a neten"

A ragyaverte paypal pont arra jó, hogy ne kelljen minden rendelésnél bankkártya számot, biztonsági kódot megadnod. Ráadásul biztonságos.

Amit használok:

- Bookdepository

- eBay.co.uk

- amazon.co.uk (használt könyvre is)

EU-n belül nincs vám.

2020. júl. 17. 15:30
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk azt nem értem, hogy hogy tudsz a neten rendelni személyes adatok nélkül. Megrendeled egy random címre, ahol álszakállban veszed át?

Ez az egész kicsit ilyen "hozzon ajándékot, meg ne is". A neten akarsz rendelni, mikor a netes rendelést nem akarod. Felrosoltak neked egy csomó oldalt, de mindegyikkel van valami bajod.

Itt magadban kell lelkileg rendezni ezt az egészet és eldönteni, hogy akkor mersz-e rendelni vagy nem. Ha igen, akkor szerintem a legjobb a Bookdepository, mert nem kell kalkulálni a szállítást és jók az áraik. Használt könyveknél az awesomebooks.com, ahol 3 font a szállítás, de ez egy fix, szóval ha 100 könyvet rendelsz akkor is összesen 3 font a szállítás.

2020. júl. 17. 17:23
 17/21 anonim ***** válasza:
30%
Jaj már. A kérdező nyilván kiskorú. Hiába írjátok ezeket neki, a szüleit kéne meggyőzni. Az én anyum is ilyen volt és nem engedett semmit sem netről rendelni.
2020. júl. 17. 17:55
 18/21 anonim ***** válasza:
De ha nem engedik, akkor meg hiába mondunk bármit, mindenre az a válasz, hogy "de nem".
2020. júl. 17. 18:43
 19/21 anonim ***** válasza:
2020. júl. 17. 21:23
 20/21 anonim ***** válasza:
2020. júl. 17. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!