Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Csak én szeretek jobban...

Csak én szeretek jobban olvasni wattpad történeteket, mint egy normális könyvet?

Figyelt kérdés

úgy értem a wp sztorikat általában fiatalok írják, a könyveket meg felnőttek, és az ő idejükben elég más volt a világ.

(ilyen szerelmes történeteket szoktam olvasni inkább)

2020. júl. 2. 14:20
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehet nem megfelelő normális könyveket találtál, a mai könyvek között sok szórakoztató, könnyen érthető mű van. A kortárs irodalom igazán sokszínű tud lenni.

Persze nyilván a wattpadnak is van egy maga varázsa, hogy az olvasó és az író gyakran egyidős, ugyan az foglalkoztatja őket, hasonló szavakat használnak, ezáltal megvan a közös hang. Az oldal magyar közösségét nem ismerem annyira, én wattpadot mostanában ritkán használok, és többnyire angolul olvasok rajta. Mindenesetre izgalmas velem egyidős személyek könyveit olvasni.

2020. júl. 2. 14:47
 2/8 anonim ***** válasza:
95%
Nem igaz amit állítasz. Valószínűleg eddig más korosztálynak ajánlott könyveket olvastál eddig.
2020. júl. 2. 14:58
 3/8 anonim ***** válasza:
90%
Kinek mi. Én wattpades sztorik nagyrészét nem tudom pár mondatnál tovább olvasni.
2020. júl. 2. 15:22
 4/8 anonim ***** válasza:
78%

Annyira gyerek vagy. Felnőtt egy 25 éves is, de a te fejedben a felnőtt az, aki 17 évesnél idősebb és már kiszáradt matuzsálem.

Az a te kulturális igénytelenségedet mutatja, hogy neked gyakorlatilag az ilyen "kpop fiúcska szerelmes lesz egy olyan semmilyen átlag kislányba, mint az olvasó" szintű cuccok jelentik az irodalom csúcsát.

2020. júl. 2. 15:44
 5/8 anonim ***** válasza:
91%

"a könyveket meg felnőttek, és az ő idejükben elég más volt a világ."

Khm...

[link]

Dan Abnett 54 éves

Rachel Caine 58

Larry Correia 43

Keith R. A. DeCandido 51

David 6arland 63

Matt Forbeck 51

Ray Garton 57

Christopher Golden 52

Heather Graham 67

Brian Keene 52

Paul Kupperberg 65

Tim Lebbon 50

Jonathan Maberry 62

James A. Moore 54

Yvonne Navarro 63

Weston Ochse 55

Scott Sigler 50

Stb...

Én meg 19 vagyok. Átlagban ők a szüleimmel vannak egy korcsoportban, nem Móricz Zsigmonddal... Ráadásul még sci-fit is írtak.

2020. júl. 3. 13:09
 6/8 anonim ***** válasza:
89%

Larry Correia <3

Magyarországon nagyon nem ismert, pedig tök jó könyvei vannak. Most boldog vagyok, hogy végre nem csak én emlegetem. :D (Lesz új Grimnoir trilógia, szóval boldog vagyok.)

Persze, hogy írtak sci-fit. A mostani sci-fik alapjai ezek az idősebb emberek.

2020. júl. 3. 16:38
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is szívesen olvasok néha WP-s sztorikat, mert valahogy eddig többségében a jobbakat fogtam ki. Bár belefutottam már vadhajtásokba is. Amúgy én is írok WP-re, felnőtt vagyok, mégis jobbára YA-t, vagy romantikust adok ki a kezeim közül. Meg fanficet (nem hírességekről szólót!). Nem érdekel, hány évesek olvassák őket, a lényeg, hogy nekik tetszik, én meg szeretek írni.
2020. júl. 3. 17:01
 8/8 anonim ***** válasza:
88%

Nekem az a bajom a Wattpaddal, hogy nehéz normális történeket találni. Van amikor órákig keresgélek, de nem találok normálisakat, csak olyat, ami tele van helyesírási hibákkal, vagy maga a sztori klisés, borzalmas. Ezért szeretek jobban könyveket olvasni, mert ha a sztori nem is fog tetszeni, azért a könyvek többsége megüt egy bizonyos szintet. Oké, bevallom, egy ideje már nem voltam Wattpadon, de gondolom nem sokat változott azóta, és még mindig a 12 évesek által leírt erotikus könyvek, meg ilyesmik vannak többségben.

Amúgy nem értek avval egyet, hogy az írók többsége amikor még fiatal volt, vagy valami, akkor teljesen más volt a világ. Meg na. Például én kedvelem Nicholas Sparks könyveit. Ő 54 éves, és egyáltalán nem érzem úgy, mikor olvasom a könyveit, hogy de más világ volt. :D Ha valaki azt mondaná nekem, hogy ezt meg azt az adott könyvet egy 25 éves írta, azt is eltudnám hinni. Szóval na, attól még, hogy nem 25 éves az író, attól még írhat jó könyvet. :D Pláne szerelmes könyvet. Lehet, hogy a világ változik, de szerintem egy akár 1990-ben megírt szerelmes sztorit néhány változtatással át lehetne írni úgy, mintha 2020-ban történt volna. Szóval érted, nincsenek lényeges különbségek. Meg na, még megérteném, ha azt mondanád, hogy nem akarsz olyan íróktól olvasni, akik a 20. század elején éltek. :D De na, sok felnőtt író 50 év körüli, és na, nem öregek ők se. Nem volt olyan rég az, hogy ők is fiatalok lettek volna. Amúgy valószínűleg nagyon összevisszaságot írtam most, de jelenleg annyira nem tudom megfogalmazni a mondandómat. :D

Amúgy a másik problémám a Wattpaddal, hogy néha épp az a baj, hogy az "írók" fiatalok. Mármint a Wattpadon rengeteg 12 éves leányka van, akik például olyanról írnak, hogy az adott lányt elrabolták, megerőszakolták, de ugye végül a lány beleszeretett az elrablójába. Na ez most mi. Mármint nyilván meg lehet egy ilyen témájú sztorit is írni, viszont sokszor a fiatalabbak nem látnak át annyira, hogy egy-két dolog mennyire megtudja viselni az embert, meg ilyesmik. Vagy is én rengeteg hasonló sztoriba belefutottam már Wattpadon. Szóval ebből a szempontból igenis jobban preferálom a felnőttek által írt sztorit, mert ők már jobban "megértik" ezeket. Persze nem csak ilyen sztorik vannak Wattpadon, nem is azt mondom, csupán sok az ilyesmi, vagy hasonló klisés történetek, és én emiatt se nagyon megyek fel az oldalra.

2020. júl. 4. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!