Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen könyveket olvassak el?

Milyen könyveket olvassak el?

Figyelt kérdés

Elterveztem, hogy holnaptól minden héten veszek egy könyvet és kiolvasom. Nem vagyok egy hülye ember, de az olvasás sosem volt szerves része az életemnek, és kicsit műveletlennek érzem magam, ami zavar.

Milyen könyveket tudnátok ajánlani, amit “alap dolog” ismerni? Vagy bármilyen jó könyv, ami építi az embert?

2020. jún. 7. 11:11
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha már alap:

- George Orwell: Állatfarm, 1984

- J.R.R. Tolkien: A Gyűrűk Ura trilógia + A hobbit

- Pierre Boulle: A majmok bolygója

- Szabó Magda: Abigél

- Banana Yoshimoto: Kitchen, Félelmeink

Hirtelen ezek jutnak eszembe, amiket én szeretek és szerintem érdemes őket elolvasni. Amúgy a könyvek rohadt drágák, 3000 Ft-nál kezdődnek alapból. Szóval, heti szinten kissé drága mulatság.

2020. jún. 7. 11:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ovidius: Átváltozások, de igazából a Bibliotheca classica összes műve

Richard Dawkins könyvei

Richard Panek: 4% univerzum

Neil Shubin: A belső hal

Richard Rhodes: Az atombomba története

Roger Crowley könyvei

Sylvia Nasar: A nagy hajsza

Elizabeth Kolbert: A hatodik kihalás

Jared Diamond könyvei

William Dalrymple: A Szent Hegytől keletre

Maurice Druon: Az elátkozott királyok sorozat

Egyébként azt olvasd, ami érdekel. Molyon van 1001 könyv lista is, abból is lehet szemezgetni. Ha eddig nem nagyon olvastál, akkor nem érdemes olyasmivel nyitni, amit csak azért olvasol, mert "illik".

2020. jún. 7. 11:42
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előzővel, olyat olvass, amit szeretsz. Ha olyat olvasol, aminek nem tetszik a stílusa vagy a története, csak elmegy a kedved az egésztől.

Ha például szereted a sci-fi filmeket, akkor olvass ilyeneket. Ha a történelmi filmeket szereted, akkor olvass történelmi regényeket. A lényeg, hogy élvezd az olvasást.

2020. jún. 7. 13:09
 4/7 anonim ***** válasza:

Valami olyat, ami érdekel. Pl ha szereted a krimit a filmek közül, akkor valószínűleg könyvben is tetszeni fog.

Kivéve ha neked is van olyan fura szokásod, mint nekem :D. Én pl általánosságban nem szeretem a fantasy filmeket, de a könyveket igen, a romantikus filmeket, vígjátékokat szeretem, de könyvben gyakran idegesít a szerelmi szál... Szóval én úgy szoktam könyvet választani, hogy először próbálok valami tartalmilag hasonlót keresni, mint bármi ami tetszett. Vagy ha eddig nem olvastál annyira sokat, akkor nyiss meg valami olyan oldalt, ahol meg tudod nézni, hogy mi tetszene. (Pl moly.hu) Valószínűleg találsz egy csomó listát, ahol meg tudod nézni a tartalmat egy adott könyvnél és abból láthatod, hogy mennyire kelti fel az érdeklődésed.

Illetve lépj be valami olvasással kapcsolatos csoportba mondjuk Facebookon. Ott belefuthatsz olyan könyvekbe is, amivel egyébként lehet nem találkoznál

2020. jún. 8. 07:46
 5/7 anonim ***** válasza:
Vagy regisztrálj a Moly.hu oldalra! Ott aztán találhatsz magadnak olvasnivalót, ajánlást, segítséget. :)
2020. jún. 8. 09:06
 6/7 anonim válasza:
100%
Nem egy alap mű, de az én kedvencem Kristin Hannah: A fülemüle. Franciaország németek általi megszállását mutatja be a 2. világháború alatt 2 teljesen különböző személyiségű nő szemszögéből (akik egyébként testvérek) - az egyik az első pillanattól fogva lázad, a másik igyekszik a szabályokat betartva átvészelni az időszakot. Izgalmas, fordulatos, és segít megérteni, átérezni, milyen szörnyűségeket kellett átélniük az átlagembereknek a háború folyamán. Eddig bárkinek ajánlottam - férfiak és nők egyaránt mind odavoltak érte. :)
2020. jún. 9. 00:06
 7/7 anonim ***** válasza:
2020. jún. 9. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!