Milyen könyveket olvassak?
Szerintem első körben ne akard magad beskatulyázni a csillagjegyed alapján.
Bármilyen könyv megteszi, ami érdekel. Ha irodalom érdekel, akkor ott vannak a Helikon-féle zsebkönyvek, sok új klasszikust adnak ki újra.
Ha tágabb világnézetet akarsz, akkor olvass olyasmit is szerintem, ami kívül esik a komfortzónádon. Aztán lehet azt is megszereted.
Idővel biztos találsz műfajt, ami tetszeni fog.
Szerintem próbáld ki Dan Brown és John J. Nance regényeit. Amellett, hogy nagyon izgalmasak, akár tanulhatsz is belőlük néhány dolgot. Dan Browntól nemcsak az ismertebbeket ajánlom, hanem a többit is, pl. Digitális erőd, A megtévesztés foka. Nance pedig katonai-repülős-jogászos-nyomozós könyveket ír, letehetetlenek. Kedvenceim a Különleges utas, Hajsza az idővel, A halott zseni bosszúja. Steve Berrynek szintén vannak jó könyvei, pl. A borostyánszoba, A harmadik titok.
Nagyon ajánlom a klasszikussá vált, híres disztópiákat és sci-fiket is, garantáltan elgondolkodtatóak, itt van pár ötlet:
- Orwell: Állatfarm
- Merle: Védett férfiak, Állati elmék, Malevil
- Ray Bradbury: 451 Fahrenheit
- Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
- Aldous Huxley: Szép új világ
- Margaret Atwood: A szolgálólány meséje
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!