Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen könyveket olvassak?

Milyen könyveket olvassak?

Figyelt kérdés
Milyen könyveket olvassak hogy tágabb világnézetem legyen? Kamionsofőr vagyok és nem szeretnék totál elbutulni ezért kellenének könyvek amik fejlesztenek. Érdekel a hadviselés érdekel szinte minden de elég felületes vagyok. Hamar ráunok a dolgokra. Ikrek csillagjegy...
2019. jan. 28. 16:25
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem első körben ne akard magad beskatulyázni a csillagjegyed alapján.

Bármilyen könyv megteszi, ami érdekel. Ha irodalom érdekel, akkor ott vannak a Helikon-féle zsebkönyvek, sok új klasszikust adnak ki újra.

Ha tágabb világnézetet akarsz, akkor olvass olyasmit is szerintem, ami kívül esik a komfortzónádon. Aztán lehet azt is megszereted.

[link]

Idővel biztos találsz műfajt, ami tetszeni fog.

2019. jan. 29. 00:20
 2/2 Márciuska ***** válasza:

Szerintem próbáld ki Dan Brown és John J. Nance regényeit. Amellett, hogy nagyon izgalmasak, akár tanulhatsz is belőlük néhány dolgot. Dan Browntól nemcsak az ismertebbeket ajánlom, hanem a többit is, pl. Digitális erőd, A megtévesztés foka. Nance pedig katonai-repülős-jogászos-nyomozós könyveket ír, letehetetlenek. Kedvenceim a Különleges utas, Hajsza az idővel, A halott zseni bosszúja. Steve Berrynek szintén vannak jó könyvei, pl. A borostyánszoba, A harmadik titok.

Nagyon ajánlom a klasszikussá vált, híres disztópiákat és sci-fiket is, garantáltan elgondolkodtatóak, itt van pár ötlet:

- Orwell: Állatfarm

- Merle: Védett férfiak, Állati elmék, Malevil

- Ray Bradbury: 451 Fahrenheit

- Daniel Keyes: Virágot Algernonnak

- Aldous Huxley: Szép új világ

- Margaret Atwood: A szolgálólány meséje

2019. jan. 30. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!