Milyen önfejlesztő könyveket olvassak?
Olyan könyveket akarok olvasni, amitől több leszek, ami fejleszti picit a képességeket vagy olyat, aminek van tanulsága. A pszichológiai témájú könyvekbe már bele vetettem magam: testbeszéd, Lieberman-féle könyvek.
Csak ne Coelhót, meg Szabó Pétert meg ilyen könyveket ajánljatok, köszi.
Daniel Keyes - Virágot Algernonnak
Sophie világa
C.S. Lewis - Csűrcsavar levelei
Janne Teller - Semmi
Edward de Bono könyvei
A pszichológia nagykönyve
A filozófia nagykönyve
Az Enneagram bölcsessége
A HVG könyvek között is nagyon sok önfejlesztő, érdekes könyv van.
Érdemes a könyvtárban megnézni a pszichológia részleget, ott nagyon sok önfejlesztő könyv van :)
Ajánlom még a Youtube-on a Tanulom Magam csatornát, akinek a készítője amellett, hogy nagyon érdekes pszichológiai témájú videókat készít, sokszor könyveket is ajánl (a videói hátterének is könyvborítókat használ :D )
Ha jobban meg szeretnéd ismerni magad, szerintem tetszene az MBTI személyiségteszt, amit a 16personalities nevű oldalon tudsz kitölteni (nekem nagyon bejött!)
Jó önismerkedést! :)
Jajj, három
nagyon fontosat kihagytam:
Gary Chapman - Az 5 szeretetnyelv (van külön gyerekneveléshez, házastársaknak stb.)
Sean Covey - A kiemelkedően eredmènyes fiatalok 7 szokása (nem csak fiataloknak hasznos)
Biblia - èn hiszek is benne (vagyis Istenben), de a nemhívőknek is nagyon hasznos, tanulságos és "felkavaró" lehet, hiszen alapigazságokat fogalmaz meg, plusz valamilyen szinten alapműveltség is, és mindenképpen segít az önismeretben (ha elkezded olvasni, az Újszövetséggel kezd :) )
Köszönom szépen a hosszú választ, szemezgetni fogok belőle.:D
Néztem sok könyvet, de sokszor nem tudom eldönteni, hogy mennyire valós a tartalma. Nagyon sok olyan könyv van, amit inkább csak pénzszerzés miatt írtak meg, kevés tartalommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!