Mit gondoltok a kötelező olvasmányokról ?
Hát, az olyanokat, mint a Kincskereső kisködmön, vagy a Légy jó mindhalálig, simán kidobnám. Már anyumék is ezeket olvasták, ők is utálták.
Az olyanok szerintem simán maradhatnak, mint A tüskevér, A Pál utcai fiúk, vagy az Egri csillagok, esetleg Az aranyember, Robinson Crusoe (hú, ezt le sem bírtam tenni!), vagy A kőszívű ember fiai. Mivel ezek sokszor egy-egy történelmi eseményhez is kapcsolódnak.
Egyébként azért az alapműveltséghez sok minden hozzátartozik. Többek között a klasszikus regények is, amiket nem árt ismerni.
Mellesleg, sokan szeretnék, ha a mai sikerkönyvek lennének a kötelezők. Ezzel egy gond van. Ha kötelező lenne, sok diák meg is utálná őket, mivel kötelező lenne elolvasni.
Mellesleg, én az első két említett kötelezőn kívül az összeset szerettem. Imádok olvasni, mindig is imádtam. Bár voltak kötelezők, amiket csak felnőtt fejjel értettem meg igazán, de attól még diákként is tetszettek.
Én pl. lány létemre imádtam az Egri csillagokat, a Pál utcai fiúkat, vagy a Robinson Crusoe-t. És akkor is, amikor kötelezők voltak.
Nekünk A két Lotti nem volt kötelező, de öcséméknek igen. Ő meg amúgy sem szeretett olvasni, ez meg kész kínszenvedés volt neki. De azért elolvasta becsülettel. XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!