Matematika tanuláshoz jó a Műszaki Matematika c. sorozat?
A Gáspár gyula szerk?
Amúgy hol vagy villamosmérnöki karon? Mert a BME-n utoljára (ma 20:16-kor nézve) az összes régebbi jegyzet ("A BME régi szkennelt jegyzetei") letölthető volt. Azok már eretnek dolgok? Túl alacsony, vagy túl magas színvonalúak?
Hát én is a példamegoldás alapvetőségéről írtam pár napja matekkal kapcsolatban. De azért hadd kérdezzem meg, mit értettél meg példákon keresztül? Mert én azt, amit tanultam. De szerinted meg nem kell elolvasni, hogy mi a Pitagorász tétel? Csak gyakorolni? A... akkor mit is? :)
Kérdező, ha az első köteted van meg, akkor hadd találgassak, pdf-ben? :) A többit nem ismerem, csak az elsőt vettem meg 75 körül (és szkenneltem be az elmúlt években, hátha hasznos lesz valakinek, inkább, minthogy egyenesen kidobjam) mert nem találtam jobbnak, mint az általam már említett jegyzeteket. Különösen, hogy azért a vizsgakövetelmények meg kimondottan a jegyzetek szabásmintái alapján lettek megvarrva.
Én BME-n elsősorban a saját előadásjegyzetemből tanultam (nagyon jó előadóm volt), másrészt az Obádovics-féle Felsőbb matematikából (+példatár). Szerintem azt is érdemes megnézned.
Amúgy a titkos tipp: egyetemi könyvtár. Bemész és ingyen kiveszed a választott jegyzetet, akár többfélét is, úgy kiderülhet, hogy hozzád melyik sorozat tárgyalásmódja áll a legközelebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!