Kezdő LoL-osnak tanácsok?
Olyan helyzetbe kerültem (sodortam magam, nyilván teljes mértékben saját felelősségre), hogy egy fogadás miatt meg kéne tanulnom mindenféle királyságot erről a League of Legends nevű csodáról. Természetesen könnyített feltételekkel indulok a fogadásban, mert lány vagyok, meg tapasztalatlan, meg amúgy is két srác ellen kell nyernem, de azért nem bíznám a szerencsére.
Szóval a lényeg az lenne, hogy minél többet tudjak meg a játékról magáról úgy általában, a kezdőknek javasolt, meg amúgy bárki másnak ajánlott taktikákról, mire érdemes figyelni, stb. Az a cél, hogy megtanuljak normálisan, nem idegesítő noob módjára játszani, mert hiába volt eddig mindössze két meccsem más játékosokkal, botok ellen, rettentő bénának éreztem magam még mellettük is.
Bármilyen személyes tapasztalatot, akár csak egyetlen tippet is elfogadok, de elsősorban olyan oldalak érdekelnek, ahol jól és részletesen leírnak dolgokat, kitérnek minden apró kis részletre, amit amúgy hosssszadalmas, saját káromon való okulás után tanulnék csak meg. Angol nyelvű oldalak is jöhetnek, de a videókat annyira nem szeretem, mert nekem valamiért nehezebb azok alapján tanulni (persze nem vetem el teljesen az ilyesmit se, ha jól össze van foglalva).
Az eddigi “mesterem” tanítási módszere abból állt, hogy teljesen hülyének nézett, indokolatlanul sokat kiabált és mutogatott a képernyőre, mintha teljesen egyértelmű lenne minden az első perctől fogva, szóval a béke fenntartása érdekében fordultam a gyakroikérdések népéhez. Remélem itt több sikerrel járok, mert a tutorial se volt valami nagy előrelépés. Néha mondogat ezt-azt, de nem éreztem tőle okosabbnak magam, hiába csináltam végig kétszer.
Előre is köszönök minden segítséget.;)
Így ajándékba leírom, hogy az első traumatikus élményem a játékkal kapcsolatban az volt, hogy (nyilván) női hőssel, csajos névvel indultam, és valószínűleg ezen felbuzdulva egy baltás csávó már az első fél percben rámtapadt és fegyverét az ágyéka előtt falloszként lengetve kezdett rituális násztáncba kétségbeesett menekülési kísérletem ellenére is. Feltételezem, hogy ez normális, biztos frusztrált volt az illető, vagy nem tudom, mindenesetre ezzel is azt igazolta, hogy a férfiak disznók. (No offense, szeretem a röfiket.)
kellemetlen hogy pont egy ilyen fucked up metaban kell elkezdened jatszani amikor igy meg vannak borulva a lanek
AK nagy isten de nem feltetlen mondja el h mit miert csinal tanulni inkabb
https://www.youtube.com/channel/UCuL4nLRihjpSCdOK3LEDqWA
tole lehet
Két órába fog telni leírni, de talán tanulsz belőle.
Első:Nézd meg minden hős képességét, nagyon fontos. Edzés módbam/botok ellen menj a heti ingyenesek ellen, ezzel is megtanulod a töltési időt, a manaköltséget, itemeket. Nézz sok oktató videót, akit én ajánlok:
AK
Navetelen (nem high elos, de viccesek a videói és lehet ezért tanulsz belőle)
Nézz sok profi bajnokságot, abból is rádragad valami.
Nagyon fontos a jó rúna. Runeforgeról jó rúnákat tudsz kimásolni, de azért ésszel. Mobafiret NE NÉZZ. NE. (indoklásként azt mondom, hogy semmi indok nincs és legtöbbször a többségük nem is éri el a diamondot. Teljesen megbízhatót csak challanger és master tud mondani.
Magyar játékosok, akik segíthetnek:
Tundra Diamond 5, segítőkész meg minden
Storiaron, szintén diamond 5 és elég jól játszik
Fórumon (beírod lolfórum biztos kiadja) sok ember segíthet, csak kérdezz. Meg nyiss témákat.
Magam is tudok segíteni, esetleg meccseket menni veled (nem vagyok Jankos, de azért gondolom jó lenne ha segítenék, nevem almadaj) akiket leírtam, friend requesttel tudsz elérni. Fórumot chromeon :D
Assasinok ellen:vegyél páncélt, varázsellenállást, és amikor bevetné a fő sebzésforrását, stopperóra/zhonya. Ez totálisan levédi a sebzést.
Helyek:Jungel, mindenhol jelen van
Top:felül van
Mid:Középen van
Bot:lent van, tagjai a support és az adc. Support support itemet vesz és nem farmol, viszont mindenhol máshol nagyon fontos a farm. Tanuld be botok ellen. Felosztás:
1 top
1 mid
1 jungle
2 bot
Többért jelöld be amiket mondtam, írj a fórumra, ha kell valami szólj. Peace and love
Utolsó voltam, pár oldal ami segíthet:
[link] Rúnamutató oldal, nagyon jó cucc
[link] Fórum, szinte minden van itt, Tippek és Trükkökbe pár tanácsot, guidet tudsz olvasni. (van pár ember aki trollkodik, pl:bbTech, Kende0211 vágottszemű, ia cthulhu stb, ők nem segíteni akarnak hanem trollkodni :c)
[link] Itt tudsz meccseket nézni, elemezni, champek buildjeit és tierjeit (milyen gyakran haszálják, tier 1 a leggyakoribb tier 5 (azthiszem) a legritkább )
[link] c/altalanos-beszelgetes/Zu6EMl14-jaataokban-hasznaalt-kifejezaosek-ravidautaosek lolos rövidítések, elég sok van.
[link] c/altalanos-beszelgetes/pEr8JmrV-segautsaog-tippek-tapasztalataim-megosztaasa-veletek-a-ranked-rl-aos-agy-egaoszaoben-a-jaataokral egy kis segítség a játékhoz.
[link] c/tippek-es-trukkok/EPhceQOm-guide-hogyan-juss-ki-bronzesilver-ligaabal-alapismeretek-mentalitaassal-kapcsolatos-dolgok Hasonló, segítség a játékhoz.
[link] c/tippek-es-trukkok/FOevERGs-tundra-posztok-listaaja-1-27122017
iamond 5-ös emberke guidejai, segítségei
[link] c/tippek-es-trukkok/GQMynEzF-karakterek-akikkel-egyszer-farmolni
Szintén diamond 5-ös ember, itt olyan karaktereket találhatsz, akikkel egyszerű farmolni.
Úgy tanulsz a legtöbbet ha egy championt otp-zel "one trick pony", vagyis csak egyel játszasz és megfigyeled mi történik körülötted.
Erre Anniet, Garent ajánlom, kezdőknek jó velük tanulni, high elo playereket nézni pl Twitchen, mint Jared (in game nevén: Annie Bot), ráadásul olcsó champ. Bár neki rövid a spell rangeja, és Luxot könnyebb megtanulni, ha megtanulsz célozni, predictelni.
Mobafire guideknél bármelyik hősre találsz guidet angolul, csak ki kell választani azt amelyiken a legtöbb a szavazat, meg hogy melyik lanen szeretnéd.
Pl itt:
De azt a champet játszd amelyik a legjobban bejön:)
Ez meg Jared, az Annie LoL streamer példának:
Saját rövid guideje is van Annie-ra, ha lejjebb görgetsz olvashatod.
(Egy szószedet az üzenet alján lesz mellékelve)
Szia!
Én ha tudnék az előző önmagamnak tippeket adni a játékban akkor az
1. Figyelj nagyon a farm ra nagyon fontos mivel ezzel tudsz szerezni a leg egyszerűbben aranyat amiből majd később tárgyakat tudsz vásárolni
2. A role ok:
a) assasin az assasinok squishy chamionok nagy burst sebzéssel általában AD a sebzés típusuk (pl. Yasuo zed talon) de megtalálhatóak AP s társaik is (ekko fizz leblanc) tárgyarikban főként sebzés orientált tárgyakat vesznek a sebzés típusuknak megfelelően de egy két defenzívebb item is belefér általában meelee championok de elófordul a ranged is
b) tankok a tankok azok akik a csapat frontline ját alkotják azaz ők azok akik az ellenfél sebzésének nagyrészét megpróbálják felfogni egy csapatküzdelemben és sok a cc jük van ami szintén nagyon fontos egy csapatküzdelemben a sebzésük kicsi és mindkettő sebzésfajtából kiveszik a részüket de főként AP sebzés a jellemző (zac gragas rammus) AD(volibear mundo) tárgyaikban főként HP-t armort és magic resistet építenek az ellenfél sebzés osztóinak sebzés fajtáinak függvényében és meelee championok
c) magek a magek közepes vagy nagy távolságban(a többiekhez képest) képesek általában területi de akár egy championbe öszpontosított AP sebzést kiosztani (pl ryze taliah annie lux) és ranged championok itemekben főként AP-t némelyik manát HP-t vagy néha nem árt 1-2 defensive item sem
d) harcosok a harcosok AD sebzésű hősök akik keverve építenek sebzést és HP-t armort és magic resistet de főleg utóbbit mivel magas az alap sebzésük és a spelljeik is sebzés orientáltak (darius garen kled) de persze náluk is megjelennek a szinte csak sebzést építő egyedek is (riven fiora)
e) Lövész a lövészek ranged AD sebzésű championok akik nagyon squishy k de nagyon nagy a sebzésük egy közepes vagy nagy hatótávban de amíg a magek ezt a spelljeikkel teszik a lövészek főként autoattackokkal szuperálnak defenzív itemet nem érdemes max a játék késői szakaszában ugyanez érvényes az assasinoknak is csak ide nem érdemes 1 nél többet a lövészek attack speedet critet és AD t építenek és legfőbb céljuk hogy elérjék az item power spike jukat mivel onnantól lesznek igazán erősek ezért különösen sok szükségük van az aranyra ezért a farm itt még kiemelten fontos és ranged championok(pl kalista lucian vayne draven)
f) támogatók általában nem sok sebzésű ranged vagy meele championok akik lehetnek AD vagy AP sak is Sőt létezik tank mage (szerű ((nincs annyi sebzése és több a healelő shieldelő buffoló spellje és cc je)) ) és a legújabb champion pyke egy assasin support egy igazi különlegesség az a lényeg hogy a support dolga az hogy az ösvényen megvédje a lövészét csapatharcban védje a csapatát és buffolja őket cc zze az ellenfelet és engageljen mint a tankok
3. Az ösvények elosztása
Felső ösvény (top) : 1 ember jön ide
Aki lehet fighter (darius garen fiora riven jax jarvan) vagy tank (gnar trundle maokai zac)
Dzsungel:1 ember tölti be lehet mage(taliah) lövész (graves kindred) assasin(kha zix rengar) harcos(lee sin wukong) tank (sejuani zac) de még support is (ivern) az ösvények közötti területben farmolja a jungle szörnyeket ő ebből lép szintet és szerez aranyat mivel a dzsungelre nincs rálátása egyik teamnek sem ezért gankekkel kisegítheti bármelyik ösvényen bármelyik csapattársát akinek éppen szüksége van rá
Mid: 1 ember jön ide lehet assasin (zed talon) vagy mage (taliah ryze) akár tank(galio)
Bot: két ember jön ide általában egy lövész és egy support de a mostani elcseszett metában fighterek (darius) magek (heimerdinger swain) assasinok (yasuo) és még supportok is átvehetik a helyét a lövésznek ugyhogy a lövész role mainelését nem ajánlom
4.vegyél cipőt!!!!
Mindig 2. Vagy 3. Befejezett tárgyad a cipő legyen és ne mindig az ajánlottat vedd ha pl. Az enemy csak vagy szinte csak AD és olyan hős vagy akinek szüksége van defenzív itemre vagy megengedheti magának akkor armor cipő ha az enemyben sok a cc vagy az AP (általában az egyik jár a másikkal) és előzőnek a kritériumai is megfelelnek magic resist cipő (egyéni passzív #nemtudommennyifejbőldeelégsokszázalék cc reduction) stb. Ezeknek a helyzeteknek a felismerése a játéktudás és belefektett idő függvényében meg fog nőni a száma és egyre tudatosabban fogsz építeni nem csak előre megírt buildek alapján leszel képes vásárolni ez igaz minden fajta defenzív itemre
5. Az itemek
Fontos hogy tudd mi kell a championodnek és először kövess előre megírt buildeket champion.gg ről vagy runeforge ról de ne mindig ugyanazokat kísérletezz próbáld mdg sajátoddá tenni a buildet és nézd msg működik e a rúnákat ellenben mivel kezdő vagy mindenképp runeforge ról vagy champion.gg ről nézd mert ahhoz hogy azokat fejből tudd mi fog kelleni magas szintű játéktudás kell
6. mit ajánlok role és champion céljából
Mivel a dzsungel a legnagyobb tudást igényli a játékban ezért kezdeni nem szerencsés vele a lövészt már megmagyaráztam miért nem ajánlott a supporthoz pedig közepes játéktudás szükséges ha már az meglesz akkor erre a role kérdésre visszatérhetsz és akkor már úgy dönts hogy minimum játszottál minden role on 10 meccset és tedd fel a kérdést melyik tetszett meg a legjobban? Vagy ha egy champion nagyon megfogott akkor pedig annak a main role ját kezdd el játszani és azon a role on legyen a kedvenc championod mellett legyen 1-2 tartalékba
De amit mostanra tudnék ajánlani az a topon jax garen darius miden annie lux ahri ezek közül válassz és próbáld meg gyakorlatba átvinni amit az itemekről farmról és rúnákról leírtam
7.(Mindezt azután miután az ajánlott championokkel elsajátítottad amit kellett) Játsz sok heti ingyenes championnel mivel ha már játszottál az ösvény ellenfeled championjével és tudod mit csinál és tudod mi a gyengesége ezért könnyebb legyőzni
Szószedet:
-Farm: a minionok ölése last hitelése
-Minion: bizonyos időközönként az ösvényre érkező apró lények amik mindkettő csapatnak mindhárom ösvényére ugyanolyan időközönként spawnolnak(idéződndek)
-Last hit:te viszed be a végső ütést a minionnak te ölöd meg
-role:szerep
-squishy: kevés defenzívával renrelkező hős
Champion:hős, karakter
-burst: kevés idő alatt hatalmas sebzés
-AD: (attack demadge) fizikai sebzés
-AP: (ability power) varázs sebzés
-defenzív: védekező
-meelee:közelharcos alaptámadásainál üt
-ranged:nagy hatótávú alaptámadása van
-csapatküzdelem: a játék későbbi szakaszában egybe verődik a csapat és próbál csapatként objektíveket(tornyok baron dragon stb) szerezni ha a két csapat úgy dönt hogy megküzd egymással az a csapatküzdelem
-frontline: a nevéből értetőtően a csapatküzdelemben a csapat első vonalában található champion aki próbálja a lehető legtöbb sebzést magába szívni míg a sebzés osztók mögüle próbálják kiszedni az ellenfél sebzésosztóit
-cc: bármi ide sorolható ami rossz hatással van az ellenfélre és egy spellel vagy item aktívjával lett "rátéve egy hősre" ide tartozik a lassítás kábítás földbegyökerezés elcsábítás stb ezekkel majd mind találkozni fogsz
-HP : életerő
-armor : páncél, AD ellen véd
-magic resist: varázsellenállás AP ellen véd
-mana: legtöbb championnek van akkor fogyaszt a champion belőle ha spellt használ
-spell:képesség minden championnek más (ezek a q w e r gombokon található képességek)
-attack speed : támadási sebesség az alaptámadásokra értendő pontérték ami azt mondja meg hogy 1 másodperc alatt mennyi alaptámadást préselsz ki magadból
-crit : egy százalék érték ami arra vonatkozik hogy mennyi az esélye annak hogy egy alaptámadásod "criteljen" azaz dupla annyit sebezzen mint általában
-item: tárgy amit a boltban tudsz megvásárolni
-power spike: az a pont ahonnan a champion igazán elkezd kibontakozni, ahonnan igazán erős lesz
-item power spike: ugyanaz mint a power spike csak itemmel van elérve mivel létezik szint power spikeja is minden championnek
-buff: a cc ellentétje minden ide tartozik amit szövetséges oszt ki rád és erősít azaz movement speedet ad healel shieldel AD t vagy AP t ad
-movement speed: mozgási sebesség egy pont érték annyit mond meg hogy hány egységnyit teszel meg 1 másodperc alatt
-heal: gyógyítás, a hiányzó HP t tudja visszatölteni
-shield:pajzs a HP-n kívüli bónusz pajzs amit előbb le kell sebezni hogy a HP-d hoz nyúlhassanak
-engage :egy csapatharcot elindító cc
-gank: amikor a dzsungeles besegít valamelyik ösvényre
-meta: ami jelenleg erősnek számít (érdemes mindig kicsit tisztában lenni vele hogy tudd mi az erős és te is kihasználd az előnyét ha valami op
-op: over powered
-main/mainelés: a main az a fő valamin a mainelés pedig valaminek az előtérbe helyezése pl champion vagy role
-építés/buildelés: egy item sorozat "felépítése" az itemeid összessége) build)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!