HOl kezdjem? Teljesen amatőr vagyok, nem értek a programozáshoz, hol kezdjem?
Szeretnék játékot Készíteni. Amolyan játékfejlesztő féle tudást szeretnék szerezni. Hol kezdjem? mivel?
Alapból Elektrotecnikát tanulok, infot csak annyit tanultam amit a suliban mutatnak(excel, word stb).
Eléggé érdekel a programozás, és most úgyérzem hogy van hozzá elég akarat és erő, meg türelem hogy belekezdjek. Hajt a vágy hogy tudjak 2 játékot is csinálni, amit már kiterveltem "álmodozás" képpen.
NA de az alapkérdés: HOl kezdjem? MIvel? könyv vagy valami ami segít ebben? (Utána olvastam pár helyen, mondtad programokat ahol "egyszerűbb" játékot kreálni, de azt is megkéne tanulni valahogy valahonnét. Meg aztán tényleg szeretnék magam játékot csinálni, tudni "nagyjából" mindent)
#include <stdio.h>
#include <iostream>
int main()
{
/*Aye!
Pár programozási nyelvet tudok ajánlani:
c/c++ (ez a legtöbb helyen használt és egyik legprofibb)
python
pascal*/
printf("Énszemély szerint Pythont és C-t tanulok és ezekhez is értek. A python-hoz van egy eléggé jó felkészítő videó.")
/*Ne add fel a játékfejlesztői álmaidat, de ne is fűzz hozzá sok reményt. Kezdj az alapokkal.*/
}
21:42:
Nem mindenhova kell system("pause");(Ubuntu). A return tényleg lemaradt, mert mostanság csak pythonnal foglalkozom :)
KÖszönöm a buzdítást és a gyors válaszokat, meg a koreográfiát is like-olom :D
Már le is töltöttem a c++-t, de kéne valami használati útmutató. Ehez elég lesz a youtube-n megtalálható tutorialok? Nem lesz hiányos?
#include <stdio.h>
#include <iostream>
int main()
{
int a, b, c; //Felvettünk változókat.
printf("Adj meg a ket szamot, amit ossze szeretnel adni, majd nyomj ENTER-t.");//Kiiratjuk, hogy mit csináljon a felhasználó
scanf("%d %d",&a,&b);//A felhasználótól bekértünk 2 darab egész számot és hozzá rendeljük Az "a" és "b" nevű változókhoz
c=a+b; //megadjuk, hogy a "c" változó értéke "a+b" legyen
printf("A két szam osszege: %d",c);//kiiratjuk a "c" változót a "%d" helyére
system("pause");//Ha lefut a program nem lép ki egyből, hanem vár egy billentyű lenyomást, ez egy szimpla cmd parancs
return 0;//ez meg még egy kicsit bonyesz neked, de ez kell minden program végére
}
Ez a kis összeadós program, némi magyarázattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!