Teljesen amatőr vagyok a programozáshoz. Milyen informatikai jártasságra volna szükségem ahhoz hogy pl. : egy Adf. Ly vagy Neobux típusú oldalt összehozzak?
Miért akarsz egy sokadik linkrövidítőt csinálni? Ki fogja pont a tiédet használni?
Egyébként alapvetően HTML+CSS(+JS) felülethez és valami szerveroldali nyelv (pl. PHP) + adatbázis (pl. MySQL) a motorhoz. Első lépcsőben tanulj meg jegyzettömbből (Notepad++ inkább) HTML lapokat írni, aztán tanulj meg programozni, térj át a szerveroldali részre. Nem árt ismerni hashelő algoritmusokat (URL -> rövid URL generáláshoz).
Nulladik lépés a Google használata.
Adf.ly-ra írtam, Neobux-ot nem néztem meg, de oda is nagy valószínűséggel érvényesek a fentiek.
Annyira nem nehéz egy ilyen.
Csak kell egy adatbázis, ahol a rövid linkekhez tárolod a hosszút és egy htaccess, amivel "szebbé" lehet tenni a hivatkozást.
Ez nem nagy cucc, de valóban ne ilyet akarj, van elég.
Minek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!