Gamer szeretnék lenni, hogyan kezdjek neki?
Részben igazad van, ez a konfig tényleg vinné a játékot. Viszont ha előre tervezünk, és úgy veszünk egy gépet, hogy az elkövetkező években is azért vigye a játékokat, és ne kelljen 2 évente új gépet venni, akkor valamivel talán erősebb dolgot tennék bele egy-kettő helyen. Ettől függetlenül is számomra a gamer szó nem azt jelenti, hogy az 5-10 évvel ezelőtti játékokkal kockulgat otthon a laptopján. Én sem tehetem meg egyenlőre, hogy vegyek egy atomerőművet fél misiért, viszont nem is hívom magam semmilyen körülmények között gamernek, csak azért mert szeretek játszani, és a Thief, vagy a Splinter Cell Blacklist elfut a laptopon, és a legtöbb 2-4 éves játékkal még tudok játszani. A gamer szó nálam azt jelenti, hogy egy fullos gépe van, és profi szinten űzi ezt, mint egy hobbit. A horgászatot is lehet olcsón, de profi szinten is csinálni, minden csak pénz kérdése. Nekem a gamer szóról az jut az eszembe, amikor valaki magas szinten kockul, és a lehető legjobb hardverrel, és hozzáértéssel játszik. Szerintem ez többet jelent egyszerű pihenésnél. Persze semmi bajom azzal, aki nem "gamer", vagy azzal aki pont az, nekem szimplán ezt jelenti a szó. Valami hasonló jut róla eszembe:
Lehet, hogy már mást jelent a szó, mint régen, de nekem ez van "beépülve".
Igazából az hogy mi gamer, ettől a pillanattól fogva lényegtelen. Két jelentése is van, egy gyökerező igazi, és egy modern - a tényeken nem változtat (sajnos).
Jelenleg a generáció váltás szélén meg nem igazán lehet eltalálni, hogy mely hardver fog jól működni évek múlva. Hülyeség lenne 500k-t költeni egy olyan konfigra, ami 1 éven belül valamilyen szinten automatikusan elavul, mert egy korábbi generáció részévé válik. Jelenleg csak sejteni lehet, de egy biztos: Nem kell 500k egy géphez, még akkor sem ha a jövőt nézzük. Ez azért is fontos, mert ahogy a fogyasztói társadalom fenekét nyalja a kereskedelem, úgy fog az egész folyamat felgyorsulni. És hiába mutatott a múlt lassan változó tendenciát ( pl. egy 2006-os processzor 2013-ig tökéletesen képes volt futtatni mindent), az jelenleg egyre kevésbé válik igazzá, mert a hardverek szavatossága egyre jobban csökken (még akkor is ha egy 5 éves i5 is futtat minden játékot).
Amúgy nekem sincsenek nagy "Gamer" cuccaim. A poén, hogy pont olyan konfigom van, amit leírtam "alapnak". :)
K I A F A S Z T É R D E K E L MILYEN PÉCÉD VAN F A S Z O M
NEM A K I B A S Z O T T I7 GTX980 KOMBÓTOL LESZEL GÉMER F A S Z O MÖCCSE
Kérdezőnek: Egyszerű. Először is: játsz. Sokat. Ismerekdj minden fajta játékkal. Ne hagyd ott a régi, 20-30 éves klasszikusokat se, sőt, akár kezdjed is velük. Párod is biztos tud segíteni ebben. Multiplayer játékoktól még azt ajánlom, maradj távol. Egyszerűen azért, mert nagyon beszippanthatja az embert, nem akar már majd más nagyszerű műveket játszani, ezen felül sokan nem is szeretik azokat, csak felcseszik maguk rajta.
Nézd meg, honnan hova jutott a videojáték ipar, mi ennek a történelme, régebbi platformok, régebbi játékok, stb. Hogy mennyit fejlődött ez az egész ilyen kevés idő alatt, az valami csodálatos. Ezeket nagyon jó ám tudni, és nagyon érdekes is lehet.
És legfőbbképp: szeresd, amit csinálsz. Ha azt látod, hogy neked ez nem fekszik, kérlek ne erőltesd. A videojátékok lényege a végtelen szórakozás. Ha te nem szórakozol jól, akkor semmi értelme nincs az egésznek.
Nem attól lesz valaki gamer, hogy a FÚ 30K-S EGÉR RAZER!!!!!! VÍZHŰTÉSNEONGÉPHÁZAPÁM nagy fsza cuccaira maszturbál, és nem is azért, mert egész nap LoLozik. Szememben az nem gamer. Az a gamer, aki tényleg szívéből szereti a videojátékokat (legyen az régi vagy új), világukat és van is tudása róla.
Half Life 2 tipikus egyszerű belépő szintű lövölde, olyan amit élvezel és amiben darálsz. Belépőnek tökéletes. Szerepjáték, ami híres, és még híresebb a lányok körében az a sims, jelenleg a 4. résznél jár. Coop játékok tényleg jó ötletek lehetnek. Hentelni akarsz? Left 4 dead! Gondolkodni akarsz hardcore módon? Portal 2! FPS játékban akarsz coopozni? Battlefield 3-4! Szerep-és csapatjátékot akarsz? League of legends!
Coop annyit tesz hogy együttműködő mód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!