Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Szülők ti megengednétek a...

Szülők ti megengednétek a fiatoknak hogy játszon a Grand Theft Auto 5-val ha már összespórolta a pénzét? (13éves)

Figyelt kérdés

2015. máj. 10. 21:39
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
37%
Még nem vagyok szülő, közelebb vagyok hozzád korban, de meg van a véleményem a GTAról. 16 éves kor alatt felőlem 100ezret is összespórolhatna rá a gyerekem, akkor sem engedném meg. Bocsi.
2015. máj. 10. 22:02
 2/18 anonim ***** válasza:
68%

Én ugyan nem vagyok szülő, de szerintem ha megtiltod neki akkor is játszani fog vele.

Az más kérdés, hogy az a játék nem 13 éveseknek való. Én ugyan nem játszottam vele mert nem érdekel, de a San Andreast vagy a GTA 4-et ismerve, amivel játszottam, azt mondanám, hogy sok olyan dolog van benne(pl bűnözés, kábítószer, prostitúció miegymás) ami nem kisgyerekeknek való valljuk be. Szerintem ne tiltsd meg neki, bár ki vagyok én, nem szültem még gyereket, de inkább próbáld megbeszélni vele, hogy ráér még ilyenekkel játszani.

Tudom hogy most a GTA 5 a menő, és biztos egy csomó osztálytársa azzal tolja délutánonként, de mindig vannak ilyen trendek. Tavaly a Watch Dogs volt a menő( ha már akar valamit venni, akkor inkább a Watch Dogssal játsszon), tavaly előtt a Tomb Raider volt a menő (azt is inkább ajánlanám egy 13 évesnek, bár az sem neki való), 2012-ben a Diablo 3, stb stb stb.

Véleményem szerint tiltani nem tudod. Ha az én gyerekkoromból indulok ki. Amikor 2001-ben bejött az akkori év slágere a Return To Castle Wolfenstein, akkor 11 éves voltam. A szüleim azt mondták, hogy a vérontás és a nácik nem 11 éves kislányoknak valók. Nem hallgattam rájuk és kipörgettem a játékot. Jobban tettem volna, mert 11 évesen akkora sokk volt az a játék nekem, a szó leg negatívabb értelmében, mármint a rengeteg félelemkeltő elem, amit lépten-nyomon tartalmaz az a játék.

[link]

A PEGI szerint (ez egy nemzetközi szervezet, ami videojátékok besorolásával foglalkozik) van ebben minden, ami a többi GTA-ban is előfordult, sőt több is. Erősen +18 ajánlással. Ami megkülönbözteti például a többi GTA-tól az a grafikájának a magas minősége, ami ugye sokkal jobban átadja az élményt.

Vagy megtiltod neki, de akkor a gyerek hisztizni fog, vagy hagyod had tapasztalja meg, hogy helyén tudja-e kezelni azt amit abban a játékban láthat.

Remélem segítettem valamicskét. :)

23/l

2015. máj. 10. 22:03
 3/18 anonim ***** válasza:
Még annyit hozzátennék, hogy szerintem ne engedd meg neki. Ja és pontosítok, 10 éves voltam amikor a Return To Castle Wolfenstein bejött :)
2015. máj. 10. 22:05
 4/18 anonim ***** válasza:
18%

Nem hiszem, hogy egy 13 éves a helyén tud kezelni hasonló jeleneteket:

https://www.youtube.com/watch?v=QDSGBYs8f-A

2015. máj. 10. 22:34
 5/18 anonim ***** válasza:
50%

Hát nem tudom.. Én már óvodás koromban Nintendo-n erőszakos játékokkal játszottam, és nem tudom hogy van e köze hozzá ahhoz, hogy ma egy tehetetlen barom vagyok, aki a munkáját sem képes ellátni, és semmihez nem ért...

Nem érzem hogy köze lenne hozzá, de ki tudja?

Amúgy én 13 évesen kezdtem el komolyabb PC játékokkal játszani, és nagyon élveztem, szerettem. Tudtam a helyén kezelni a dolgokat, amik meg filozófiailag/értelmileg magas szintet ütöttek meg, letöröltem mert nem értettem.

2015. máj. 11. 07:06
 6/18 anonim ***** válasza:
74%
Teljesen mindegy. Ha ezzel akar játszani, akkor játsszon, úgysem ez fogja eldönteni hogy pszichopata lesz-e vagy sem.
2015. máj. 11. 08:52
 7/18 anonim ***** válasza:
66%

Nem vagyok szülő, de én 9 évesen már játszottam a GTA-val.. (Vice City)

és azóta az összes részt megvettem :) megengedném, nincs benne semmi rossz.

2015. máj. 11. 12:05
 8/18 anonim ***** válasza:
87%
Jaj de nem szeretem a régimódi, begyöpösödött, konzervatív szülőt. Én már 6 évesen (2003-ban) GTA Vice City-vel játszottam. Még sem lettem erőszakosabb...
2015. máj. 11. 12:08
 9/18 anonim ***** válasza:
90%
Ugyanaz a téma nálam, mint az előző hozzászólóval :)
2015. máj. 11. 14:53
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Persze, nekem apum 9 évesen vette meg a GTA Vice City-t, majd nem sokkal késöbb a GTA San Andreas-t és semmi negatív hatása nem lett, pedig már 18 vagyok. Az egyetlen következménye az lett, hogy azóta ez a kedvenc játéksorozatom nekem és a baráti köröm egy részének is. :D
2015. máj. 12. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!