Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Számítógépes játékfüggőség....

Számítógépes játékfüggőség. Kezelhető?

Figyelt kérdés

Bő fél éve már annak, hogy elkezdett vele játszani. Eleinte 1-2 órát, most már egy egész napot is, beleértve az éjszakát. Suliba jár, de csak 2 napot egy héten (esti) és sajnos ott is lehet játszani. Tegnap eljutott odáig, hogy már becézgette is a játékot, meg hisztizett, mert szerverkarbantartás miatt nem volt elérhető. Nevetséges, amit csinál és bár nem vesz el sok időt az életemből az, hogy foglalkozom vele, kezdem unni. Ha átmegyek hozzá vagy talizom vele, akkor is 99%ban a figyelmét a játékra fordítja. Azért játszik, mert ami a valóságban nem sikerül neki, az a virtuális világban igen. Mikor meg mondtam, hogy komolyan erre akarod elpazarolni legszebb éveidet? Azt válaszolta, hogy ez az ő élete, nem az övé, ne szóljak bele és, hogy a játék fontosabb, mint én.

Én 20/L ő 21/F (Nem járunk, régen barátok voltunk ma meg már valamik...)

2014. szept. 16. 11:54
 1/6 A kérdező kommentje:
Az ő élete, nem az enyém, ne szóljak bele*
2014. szept. 16. 11:55
 2/6 anonim ***** válasza:

Majd megunja, hisz egyszer mindent megun az ember.

Mostanában én is sokat játszom, bár már egy idő után idegesít.

2014. szept. 16. 12:19
 3/6 anonim ***** válasza:
Egyébként melyik ez a játék?
2014. szept. 16. 12:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Forsaken World
2014. szept. 16. 12:42
 5/6 anonim ***** válasza:
70%
A legjobb módszer, ha megunja a játékot. Legalábbis nekem ez segített. Ha el tudod érni nála, hogy hirtelen értelmét/értékét vessze az egész akkor tud megszabadulni tőle. Sajnos a játék folyamatos pozitív visszacsatolásokkal tartja fenn a függőséget. Apró, könnyen elérhető célokat támaszt amiket elérve jutalmat kap. Aztán folyamatosan egyre növeli a jutalom eléréséhez szükséges időt. Nem a nehézség nő, hanem a befektetett idő. Így a játékos egyre több és több időt rak bele a játékba. Emellett sokszor élnek azzal a "trükkel", hogy adott jutalmak megszerzéséhez naponta játszani kell. Ezek a napi feladatok sokszor egy nagyobb jutalomhoz vezetnek. Azonban ehhez az kell, hogy a játékos minden nap megoldja a kis feladatot. Minden játék célja, hogy folyamatosan elfoglaltságot nyújtson a játékosnak. (ezt csak azért írtam le, hogy értsd, hogy miért is tölt egyre több időt a gép előtt)
2014. szept. 16. 12:43
 6/6 anonim ***** válasza:
Majd elmúlik. Ezen az idő tud segíteni.
2014. szept. 16. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!