Melyik programozási nyelven tanuljak meg programozni?
+Pascal -- nagyon régi, iskolákban még tanítják, és azt hiszem nagyon kevés helyen, de talán még használják
+Assembly -- gépi kódhoz közeli programnyelv, kezdőknek nem ajánlott
+C++ -- sok program ebben írodott, kezdő is tudja szerintem tanulni
+C -- C++ elődje, nem támogatja (alapban) az objektumorientált programozást, de sokan mondják, hogy ezzel ajánlott kezdeni, saját tapasztalatok -> én C++-t tanultm, C-t nem, így nem tudom mennyire jól tanácsolják
+Java -- Windowsra és Linuxra is jól lehet vele írni, hasonlít a C++-ra kicsit, magát a programkódot akár egy szöveges fájlban is meg lehet írni, kezdők is tudják akár tanulni, nagyon elterjedt, ... de kicsit lassú tud lenni
Ha játékokat akarsz írni, vagy normál programokat, akkor szerintem tanulj C++-t, vagy Javat. Mindkettő hasznos tud lenni.
Ha googleban rákeresel sok oktatót és leírást találhatsz, de ezek angolul vannak, így kell egy kis angol tudás.
Könyveket sajna nem nagyon tudok ajánlani :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!