Adjak még egy esélyt a League of Legends-nek?
Hello!
Én egy 19 éves diák vagyok,aki ebben a tanévben érettségizik.
Az osztályomban(azon belül informatikai csoportban) van nekem 4 osztálytársam,akik League of Legends-eznek már évek óta.
Én 2012.decemberében kaptam meg Skype-os ismerősőmtől egy Dota 2 meghívót.
Elkezdtem játszani vele és nagyon tetszett,beleöltem eddig 500 órát a játékba és megkérdeztem az osztálytársaimat,mit gondolnak róla.
Az egyik azt mondta,hogy neki nem tetszik a courier és megkért,hogy csatlakozzak hozzájuk LoL-ozni.
Beleegyeztem.
Elkezdtem úgy 2013.januárjában LoL-ozni,főleg support karkaterrel,mint Soraka-val,Sona-val és mint secondary support,Morganaval.
Felvettem őket barátnak,de mikor meghívtak engem premade teamre,de a meccsek nagy része defeat lett.
Le is szóltak engem,hogy miért nem vagyok jó és segítettek abban,hogy mit csináljak supportként.
Betanultam a wardolási helyeket,az itemek vételét,az assistot,stb..
Ha fent voltam,ők többször sose hívtak meg játszani.
Aztán jött,hogy random emberek miatt noob-oztak le.
Sajnos én egy ideges kedvű vagyok és ez miatt könnyen depresszióba estem.
A nyarat Dota 2-éssel töltöttem,megvettem Medusa-nak a The Forsaken Beauty Set és néztem a The International-t is minden este.
Sajna a Dota 2-ben is kaptam pofonokat,"lenoobozás"-t oda-vissza,akár orosztól,akár nem orosztól és az miatt is depresszióba estem.
(OFF:Júniusban megvettem a StarCraft II-t és azzal is kezdtem ismerkedni,habár az első vett RTS-em a C&C 3 volt)
Az új tanév kezdetén az egyik osztálytársam meghívott magához kockulni és akkor találkoztam a osztálytársam volt osztálytársaival.
Eleinte normálisnak tűntek,de amikor meghívott az osztálytársam újra magához szilveszterkor,akkor mások voltak.
(OFF: Megvettem a StarCraft II: Heart of the Swarm-ot és találtam egy magyar group-ot,amiben nagyon jól éreztem magamat,mert minden pénteken volt gyakorlás és nagyon segítőkészen támogattak)
Amikor 3v3-aztam velük közösen velük,együtt voltam velük egy csapatba,én,mint Thresh.
Miután 5 death-et szereztem be,az egyik kérdezte tőlem:
"Hé,te mennyit játszottal eddig Threshel?"
Mondtam: "sokat."
Ő válaszol: "Hát akkor jobb ha gyorsan uninstallálod a LoL-t egy életre".
Én azon az estén megfogadtam,hogy ott hagyom a MOBA játékokat egy életre és nem érdekel,hogy mindenki ezzel játszik,akkor én leszek az egyetlen,aki nem fog.
Másnap eladtam minden Dota 2 itememet,amit tudtam a Piacon és letöröltem a LoL kliensemet a gépemről és a pendrive-ombról.
Úgy próbáltam kitörölni a fejemből a LoL-al kapcsolatos emlékeimet,hogy kijátszottam a Metal Gear Rising: Revengeance-t és az Assassin's Creed III-at és még úgy,hogy nem olvastam el azokat a híreket GameStaron és PGO-n,amibe benne volt a LoL.
Az egyik vett egy Teemo-s sapkát,így amikor rajta van,eltakarom az arcom,mert úgy érzem,hogy amikor valami LoL-al kapcsolatosat látok vagy hallok,mint ha azt hallánam,mintha valami visszahívna,hogy menjek vissza játszani tovább.
És most ez a helyzet.
Level 27-esként hagytam ott a játékot.
Mit ajánlatok,mit csináljak?
Folytassam tovább,mert ha folytatom,lesz értelme és eredménye a tettemnek vagy hagyjam abba és menjek vissza StarCraft II-zni?
Nem mintha védeném bármelyik oldalt, de LoL-ban is van aktívja a cuccoknak, valóban nincs deny (nehéz megszokni), a rúnákat nem nyomjuk sehová, hanem meccs előtt beállítjuk, és adnak egy passzív "alapbuff"-ot. Ennek megfelelően kb. ugyanannyi gombot kell használni, mint DOTA-ban, bár kevesebb a passzív képesség (ezt meg a lolról dotára áttérve nehéz megszokni) és nincs Invoker. :) A két játék között komolyabb eltérés, ami nehezíti kezdő szinten a meccset talán az, hogy nincs locked camera (lolban ez kezdőnek hatalmas segítség), jóval kisebb a manapool (kevesebb képesség, ehhez képest lolban spameleed a képességeket még a legmanaéhesebb hőssel is), nincsenek buffok (rúnákat ne számítsuk, más taktikát igényel), nincs autoteleport bázisra és mintha nagyobb is lenne a pálya (vagy csak nekem tűnik így?).
Egyébként ha valaki tanulni akar, DOTA, ez egyértelmű. Nekem speciel nem tetszik a grafikája (ide a köveket! jobban szeretem a 2000-es éveket idéző képregényes, rajzolt játékokat), ezért inkább LOL, bár ott is jön változás, nagyon tetszik nekik a DOTA-feeling. Fene a gusztusukat, ritka ronda lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!